Drivsystem – symboler och meddelanden

Drivsystemet kan i vissa situationer visa ett meddelande i kombiinstrumentet – följ i förekommande fall given rekommendation.
P3-1320-v60H-Symbol - Vehicle is running-399

Denna symbol tänds i kombination med ett textmeddelande och en akustisk varningssignal om en obältad förare öppnar förardörren med startad dieselmotor eller elmotor.

Samma sak sker om en obältad förare gör en motorstart med öppen förardörr.

Här följer några exempel på meddelanden, dess innebörd samt förslag till åtgärd:

MeddelandeInnebördÅtgärd
PURE är ej tillgänglig på grund av låg temperatur i hybridsystemEn eller flera delar i drivsystemet har ej nått korrekt arbetstemperatur.Kör på HYBRID-läge tills meddelandet skiftar till PURE tillgängligt – tryck sedan på PURE-knappen.
PURE är ej tillgänglig på grund av tillfälliga begränsn. i hybridsystemTemporär systembegränsning, t.ex. ej korrekt arbetstemperatur.Kör på HYBRID-läge tills meddelandet skiftar till PURE tillgängligt – tryck sedan på PURE-knappen.
PURE är ej tillgänglig på grund av låg batterinivåHybridbatteriet har för låg energinivå.Kör på SAVE-läge tills meddelandet skiftar till PURE tillgängligt eller 230 VAC-ladda batteriet – tryck sedan på PURE-knappen.
PURE inte tillgängligt med växelväljaren i manuellt lägeVäxelväljaren är i manuellt "+/–"-läge.För växelväljaren åt sidan, till automatiskt läge och tryck sedan på PURE-knappen.
PURE tillgängligtPURE-läget är åter tillgängligt efter tidigare begränsning.
POWER är ej tillgänglig på grund av tillfälliga begränsn. i hybridsystemTemporär systembegränsning, t.ex. ej korrekt arbetstemperatur.
SAVE är ej tillgänglig på grund av tillfälliga begränsn. i hybridsystemTemporär systembegränsning, t.ex. ej korrekt arbetstemperatur.
AWD är ej tillgänglig på grund av tillfälliga begränsn. i hybridsystemTemporär systembegränsning, t.ex. ej korrekt arbetstemperatur.