Löstagbart nyckelblad

Standardnyckeln innehåller ett löstagbart nyckelblad av metall med flera olika funktioner.

Nyckelbladens unika kod finns hos auktoriserade Volvoverkstäder, vilka rekommenderas vid beställning av nya nyckelblad.

Nyckelbladets användningsområden

Med nyckelns löstagbara nyckelblad kan:
  • vänster1 framdörr öppnas manuellt om centrallåset inte kan aktiveras med knapptryckning
  • alla dörrar nödlåsas
  • bakdörrarnas mekaniska barnlås aktiveras och deaktiveras.

Om nyckelbladet har använts för att låsa upp bilen kan den avlarmas och startas genom att placera nyckeln i backup-läsaren i tunnelkonsolens mugghållare.

Tillbehöret knapplös nyckel (Key Tag) saknar löstagbart nyckelblad.

Ta fram nyckelbladet

16w17 - SPA - Remove key blade - 1
P5-Icon gray box 1

P5-Icon red arrow 1 Håll nyckeln med framsidan synlig och Volvos logotyp rättvänd – skjut knappen vid nyckelringsfästet åt höger. För framsidans skal några millimeter uppåt.

P5-Icon red arrow 2 Skalet kan lyftas av nyckeln.

16w17 - SPA - Remove key blade - 2
P5-Icon gray box 2

P5-Icon red arrow 1 Ta loss nyckalbladet.

P5-1646-x90-close remote key cover step 3
P5-Icon gray box 3

Lägg tillbaka nyckelbladet på dess plats efter användning.

P5-Icon red arrow 1 Sätt tillbaka skalet genom att trycka det nedåt tills ett klickljud hörs.

P5-Icon red arrow 2 Skjut sedan tillbaka skalet.

Ytterligare ett klickljud indikerar att skalet sitter fast.
  1. 1 Detta gäller oavsett om bilen är vänster- eller högerstyrd.