Lämna parallell parkering med aktiv parkeringshjälp*

Funktionen Kör ut kan hjälpa föraren att lämna en parkeringsficka när bilen är parallellt parkerad.

OBS

Att lämna en parkeringsficka med funktionen Kör ut ska endast användas för en parallellparkerad bil – den fungerar inte för en vinkelrät parkerad bil.
P5-1507-Knapp-PAP På/Av

Funktionen Kör ut aktiveras i centerdisplayens funktionsvy eller i kameravyn.

Gör så här:
Tryck på knappen Kör ut i funktionsvyn eller i kameravyn.
Välj med körriktningsvisaren åt vilket håll bilen ska lämna parkeringsfickan.
Var beredd att stanna bilen då grafik och meddelande på centerdisplayen ger den instruktionen – följ instruktionerna på samma sätt som vid parkeringsförfarandet.

Observera att ratten kan "fjädra" tillbaka då funktionen avslutas – föraren kan då behöva vrida ratten tillbaka till maximalt rattutslag för att kunna lämna parkeringsfickan.

Om funktionen anser att föraren kan lämna parkeringsfickan utan någon extra manöver kommer funktionen att avslutas, även om det kan tyckas att bilen är kvar i parkeringsfickan.