Klimatreglage

Klimatanläggningens funktioner regleras från fysiska knappar i mittkonsolen, centerdisplayen och klimatreglage bak på tunnelkonsolen*.

Fysiska knappar i mittkonsol

P5-1507–Climate–Physical buttons
  1. P5-Icon red circle 1Knapp för eluppvärmd vindruta* samt max defroster.
  2. P5-Icon red circle 2Knapp för eluppvärmd bakruta och yttre backspeglar.

Klimatrad i centerdisplay

Från klimatraden kan de allra vanligaste klimatfunktionerna regleras.

P5-1507–Climate–Climate pane
  1. P5-Icon red circle 1Temperaturreglage för förar- och passagerarsidan.
  2. P5-Icon red circle 2Reglage för eluppvärmt* och ventilerat* förar- och passagerarsäte samt eluppvärmd ratt*.
  3. P5-Icon red circle 3Knapp för åtkomst till klimatvyn. Grafiken på knappen visar aktiverade klimatinställningar.

Klimatvy i centerdisplay

P5-1507-Icon-settings-climate

Klimatvyn öppnas genom att trycka på symbolen mitt på klimatraden.

Beroende på utrustningsnivå kan klimatvyn vara uppdelad i flera flikar. Växla mellan flikarna genom att svepa till vänster/höger eller genom att trycka på respektive rubrik.

Huvudklimat

I fliken Huvudklimat kan förutom klimatradens funktioner även övriga huvudklimatfunktioner regleras.

P5-1507–Climate–Main climate screen
  1. P5-Icon red circle 1Max, Elektrisk, Bak – Reglage för avfrostning av rutor och backspeglar.
  2. P5-Icon red circle 2AC – Reglage för luftkonditionering.
  3. P5-Icon red circle 3Recirc – Reglage för luftåtercirkulation.
  4. P5-Icon red circle 4Reglage för luftfördelning.
  5. P5-Icon red circle 5Fläktreglage för framsäte1.
  6. P5-Icon red circle 6AUTO – Autoreglering av klimat.

Bakre klimat*

I fliken Bakre klimat kan samtliga klimatfunktioner för baksätet regleras.

P5-1617-S90/V90–Climate–Rear climate screen
  1. P5-Icon red circle 1Andra radens klimat – Reglage för klimatfunktionalitet i baksäte. Fläktreglage för baksäte.
  2. P5-Icon red circle 2Temperaturreglage för baksäte.
  3. P5-Icon red circle 3Reglage för eluppvärmt baksäte*.

Parkeringsklimat*

I fliken Parkeringsklimat kan bilens parkeringsklimat regleras.

Klimatreglage bak på tunnelkonsol*

P5-1717–Climate–Rear climate controls
  1. P5-Icon red circle 1Reglage för eluppvärmt baksäte*.
  2. P5-Icon red circle 2Fläktreglage för baksäte.
  3. P5-Icon red circle 3Temperatureglage för baksäte.
  4. P5-Icon red circle 4Knapp för låsning/upplåsning av klimatpanelen.

Om bilen inte är utrustad med klimatpanel bak på tunnelkonsolen men har eluppvärmda baksäten* finns fysiska knappar bak på tunnelkonsolen för reglering av den funktionen.

Klimatpanelen har ett skärmlås för att undvika oavsiktlig ändring av fläktnivå och temperatur. När skärmen är låst visas bara sätesreglagen* och knappen för upplåsning.

Efter upplåsning kan även fläktnivå och temperatur ändras från klimatpanelen och alla valda klimatinställningar visas. Skärmen låses automatiskt efter en stunds inaktivitet.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Med 2-zonsklimat är reglaget gemensamt med baksätet.