Hantera textmeddelande1

Meddelandehantering i bilen för en Bluetooth-ansluten telefon.

I vissa telefoner måste meddelandefunktionen aktiveras. Alla telefoner är inte helt kompatibla och kan därför inte visa kontakter och meddelanden i bilen.

Hantera textmeddelande i centerdisplay

Textmeddelanden visas endast i centerdisplayen om den inställningen är vald.

P5–1507–App-Messages

Tryck på Meddelanden i appvyn för att hantera textmeddelanden i centerdisplayen.

Läsa upp textmeddelande i centerdisplay

P5/P6-1746-Read out text message

Tryck på ikonen för att få meddelandet uppläst.

Skicka textmeddelande i centerdisplay2

Det går att svara på ett meddelande eller skapa ett nytt meddelande.
  • Svara på meddelande – tryck på kontakten vars meddelande ska besvaras och tryck sedan på Svara.
  • Skapa nytt meddelande – tryck på Skapa nytt. Välj kontakt alternativt skriv in nummer.
Skriv meddelandet.
Tryck på Skicka.

Hantera textmeddelande i förardisplay

Textmeddelanden visas endast i förardisplayen om den inställningen är vald.

Läsa upp nytt textmeddelande i förardisplay

För att få meddelandet uppläst - välj Läs upp med rattens knappsats.

Diktera svar i förardisplay

Efter att textmeddelandet har lästs upp går det att svara kort med diktering om bilen är ansluten till internet.
Tryck på Svara med rattens knappsats. En dikteringsdialog startar.

Meddelandenotifiering

I inställningarna för textmeddelanden går det att aktivera och deaktivera notifieringar.

1. 1 Gäller endast vissa marknader. Kontakta en Volvoåterförsäljare för mer information.
  2. 2 Endast vissa telefoner kan skicka meddelanden via bilen.