Uppdatera mjukvara via Download Center

Viss mjukvara, t.ex. appar och kartor, kan uppdateras via Download Center om bilen är ansluten till internet1.

Meddelandet Mjukvaruuppdatering finns tillgänglig Titta i Download Center visas i centerdisplayens statusfält när det finns en ny mjukvaruuppdatering.

Sök efter uppdateringar

P5-1617-Icon-App screen-Over the air

Gå till Download Center i centerdisplayens appvy.

En sökning startas. Om en sökning redan gjorts sedan uppstart behöver systemet startas om innan en ny sökning kan göras. Om en installation redan pågår utförs ingen sökning.

Välj mjukvaruområde för att se vilka uppdateringar som är tillgängliga.

Starta uppdatering

Välj något av installationsalternativen i Download Centers lista över tillgängliga uppdateringar.

Nedladdning av vald mjukvara startar.

Under nedladdningsfasen kan uppdateringen avbrytas genom att trycka på krysset vid den valda mjukvaran. När nedladdningen är klar och installationen har startat är det inte längre möjligt att avbryta uppdateringen.

OBS

Under nedladdningen kan hastigheten för andra uppkopplade tjänster påverkas. Det är möjligt att avbryta nedladdningen och starta den igen senare, eller så kan uppdateringen prioriteras genom att stänga av andra uppkopplade tjänster, t.ex. webbradio.

OBS

Om tändningen slås av och bilen lämnas återupptas uppdateringen nästa gång bilen används.
  1. 1 Vid användning av internet överförs data(datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.