Låghastighetskörning

Låghastighetsfunktionen Low Speed Control (LSC) underlättar och förbättrar framkomlighet vid terrängkörning samt på hala underlag, som t.ex. med husvagn på gräsmattor eller med båtkärra på iläggningsramper.

I bil med körlägesreglage* ingår funktionen i körläget Off Road.

Funktionen är anpassad för terrängkörning och för körning med släpvagn i låga hastigheter, upp till ca 40 km/h (25 mph).

Med låghastighetskörning prioriteras låga växlar och fyrhjulsdrift vilket hjälper till att undvika hjulspinn och ger bättre dragkraft på alla hjulen. Gaspedalen är mindre responsiv för att underlätta dragkrafts- och hastighetsreglering i låg fart.

Funktionen aktiveras tillsammans med Hill Descent Control (HDC) som gör att hastigheten utför branta backar kan kontrolleras med gaspedalen och minskar behovet av att använda bromspedalen. Systemet möjliggör en låg och jämn hastighet vid körning i branta nedförsbackar.

Aktivera låghastighetskörning, LSC

Funktionen aktiveras på olika sätt beroende av bilens utrustning.

Med körlägesreglage*

P5-1507-drive mode scroll wheel
  • Välj körläge Off Road för att aktivera funktionen.
  • Välj ett annat körläge för att stänga av.

I centerdisplayens funktionsvy

P5-1507-Hill descent control

Bil utan körlägesreglage har en funktionsknapp för låghastighetskörning med Hill Descent Control i centerdisplayens funktionsvy.

Tryck på knappen för att aktivera funktionen.
En indikering i knappen lyser när funktionen är aktiverad.

OBS

När LSC med HDC är aktiverade förändras gaspedalskänslan och motorresponsen.

OBS

Funktionen stängs av vid körning i högre hastigheter och måste återaktiveras vid lägre fart, om så önskas.