Aktivera/deaktivera Lane Keeping Aid

Körfältsassistans Lane Keeping Aid (LKA) kan aktiveras/deaktiveras och några delfunktioner kan väljas.
P5-1507-Knapp-LDW+LKA På/Av

Funktionen aktiveras/deaktiveras i centerdisplayens funktionsvy.

Tryck på knappen Lane Keeping Aid i funktionsvyn.
LKA aktiveras (GRÖN knappindikering visas) eller deaktiveras (GRÅ knappindikering visas).

Välja varningstyp för Lane Keeping Aid

Det är möjligt att välja hur LKA ska varna föraren om bilen lämnar eget körfält.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarIntelliSafeFilassistans.
Under Varningstyp för Lane Keeping Aid, välj varningssätt:
  • Ljud – föraren blir varnad med ljud.
  • Vibration – föraren blir varnad med vibrationer i ratten.

Assistansalternativ för Lane Keeping Aid

Det är möjligt att välja hur LKA ska agera om bilen lämnar eget körfält.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarIntelliSafeFilassistans.
Under Assistansalternativ för Lane Keeping Aid, välj hur LKA ska agera:
  • Styrhjälp – föraren får styrhjälp utan varning.
  • Båda – föraren får både varning och styrhjälp.
  • Varning – föraren blir enbart varnad.