Boka service och reparation1

Genom denna tjänst tillhandahålls ett bekvämt sätt att boka service och verkstadsbesök direkt i bilen.

När det är dags för service och i vissa fall när bilen är i behov av reparation visas ett meddelande i förardisplayen och överst i centerdisplayen. Tidpunkten för service avgörs av hur lång tid som passerat, timmar som motorn varit igång eller sträcka som körts sedan senaste service.

Innan tjänsten kan användas

• Skapa ett Volvo ID och registrera Volvo ID:t till bilen.
  • Välj den Volvoåterförsäljare du önskar kontakt med genom att gå in på www.volvocars.com och logga in.
  • För att skicka och ta emot bokningsinformation måste bilen vara uppkopplad mot internet2.

Boka service

När du väljer att boka service från din bil kommer informationen att skickas via din internetuppkoppling2.

Fyll i en bokningsförfrågan när så önskas eller när meddelande om behov av service eller reparation visas i förardisplayen och överst i centerdisplayen.

P5-1507 ICON_APP_SCREEN_CAR_INFO
Öppna appen Bilstatus från appvyn i centerdisplayen.
Tryck på knappen Förfrågningar.
Tryck på knappen Boka verkstad.
Se till att korrekt Volvo ID är ifyllt.
Fyll i fältet Här kan du skriva information till din verkstad om det är något du vill ha utfört under verkstadsbesöket eller annan väsentlig information till din verkstad.
Tryck på knappen Skicka bokningsförfrågan.
Du kommer att få ett bokningsförslag via e-post inom ett par dagar.

Bokningsförfrågan som skickas från bilen innehåller bilinformation som underlättar verkstadens planering.

Återförsäljaren återkommer med ett digitalt bokningsförslag. Du har också information om din återförsäljare tillgänglig i bilen och kan när som helst kontakta din verkstad.

Acceptera bokningsförslag

När bilen har mottagit ett bokningsförslag visas ett meddelande överst i centerdisplayen.

Tryck på meddelandet.
Om förslaget på bokning passar dig, tryck på knappen Acceptera. I annat fall, tryck på någon av knapparna Skicka nytt förslag eller Avböj.
  1. 1 Gäller vissa marknader.
  2. 2 Vid användning av internet överförs data (datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.