Aktivera och deaktivera privat låsning

Privat låsning aktiveras med funktionsknapp i centerdisplayen och en valfri PIN-kod.

OBS

För att funktionen privat låsning ska kunna aktiveras behöver bilen vara i minst tändningsläge I.

Ange säkerhetskod före första användning

Första gången som funktionen används behöver en säkerhetskod väljas. Den kan sedan användas för att deaktivera privat låsning om den valda PIN-koden har tappats bort eller glömts. Säkerhetskoden fungerar som en PUK-kod för alla eventuella PIN-koder som sätts för funktionen privat låsning.

Spara säkerhetskoden på en säker plats.

För att skapa en säkerhetskod:

Tryck på knappen för privat låsning i funktionsvyn.

P5-1646-x90-function button private locking
Ett popup-fönster visas.
Ange önskad säkerhetskod.
Säkerhetskoden är sparad. Funktionen privat låsning är nu redo att aktiveras.

Om systemet har nollställts behöver ovanstående procedur upprepas.

Aktivera privat låsning

Tryck på knappen för privat låsning i funktionsvyn.

P5-1646-x90-function button private locking
Ett popup-fönster visas.

Ange den kod som ska användas för att kunna låsa upp bakluckan efter låsning och tryck på Bekräfta.

Bakluckan låses. Bekräftelse på låsning sker genom att det visas en grön indikering vid knappen i funktionsvyn.

Deaktivera privat låsning

Tryck på knappen för privat låsning i funktionsvyn.

P5-1646-x90-function button private locking
Ett popup-fönster visas.
Ange den kod som användes vid låsning och tryck på Bekräfta.

Bakluckan låses upp. Bekräftelse på upplåsning sker genom att den gröna indikeringen vid knappen i funktionsvyn slocknar.

OBS

Om PIN-koden tappats/glömts bort eller om fel PIN-kod slås in fler än tre gånger kan säkerhetskoden användas för att deaktivera den privata låsningen.

OBS

Om privat låsning är aktiverad och bilen låses upp via Volvo On Call* eller Volvo On Call*-appen kommer den privata låsningen automatiskt att deaktiveras.