Navigera i centerdisplayens vyer

I centerdisplayen finns fem olika grundvyer: hemvy, toppvy, klimatvy, applikationsvy (appvy) och funktionsvy. Skärmen startas automatiskt när förardörren öppnas.

Hemvyn

Hemvyn är den vy som visas när skärmen startas. Den består av fyra delvyer: Navigation, Media, Telefon och en extra delvy.

En app eller bilfunktion som väljs från app- eller funktionsvyn startar i respektive delvy i hemvyn. Ex. FM-radio startar i Media-delvyn.

Den extra delvyn består av den senast använda appen eller bilfunktionen som inte har med någon av de övriga tre områdena att göra.

Delvyerna visar kortfattad information om respektive app.

OBS

Vid start av bilen visar hemvyns delvyer information om det aktuella läget för appar i respektive delvy.

OBS

I hemvyns standardläge – tryck kort på hemknappen. En animation som beskriver åtkomst till de olika vyerna visas på skärmen.

Statusfältet

Högst upp i skärmen visas aktiviteterna i bilen. Till vänster i statusfältet visas nätverks- och anslutningsinformation och till höger visas mediarelaterad information, klocka samt indikering om bakgrundsaktivitet pågår.

Toppvyn

P5-1717-ALL-Settings pane incl contextual
Toppvyn neddragen.

I mitten av statusfältet högst upp i skärmen finns en flik. Öppna toppvyn genom att trycka på fliken eller genom att dra/svepa uppifrån och ner över skärmen.

I toppvyn ges alltid åtkomst till:
  • Inställningar
  • Ägarmanual
  • Profil
  • Bilens sparade meddelanden.
I toppvyn ges i vissa fall åtkomst till:
  • Kontextuell inställning (ex. Inställningar Navigation). Ändra inställningar direkt i toppvyn då en app (ex. navigation) är igång.
  • Kontextuell ägarmanual (ex. Manual Navigation). Få tillgång, direkt i toppvyn, till artikel i den digitala ägarmanualen som är relaterad till det innehåll som visas på skärmen.

Lämna toppvyn – tryck utanför toppvyn, på hemknappen eller längst ner i toppvyn och dra uppåt. Bakomliggande vy blir då synlig och möjlig att använda igen.

OBS

Toppvyn är inte tillgänglig vid start/avstängning eller då ett meddelande visas på skärmen. Den är heller inte tillgänglig då klimatvyn visas.

Klimatvyn

Längst ner i skärmen ligger klimatraden alltid synlig. Där kan de vanligaste klimatinställningarna göras direkt, såsom inställning av temperatur och sätesvärme*.

P5-1507-Icon-settings-climate

Tryck på symbolen mitt på klimatraden för att öppna klimatvyn och få tillgång till fler klimatinställningar.

P5-1507-Icon-close

Tryck på symbolen för att stänga klimatvyn och återgå till tidigare vy.

Applikationsvyn

P5-1717-Application pane
Applikationsvyn med bilens appar.

Svep från höger till vänster1 över skärmen för att komma åt applikationsvyn (appvyn) från hemvyn. Här ligger appar som har laddats ner (tredjepartsappar) men också appar för inbyggda funktioner, exempelvis FM-radio. Vissa appar visar kortfattad information direkt ute i appvyn, exempelvis antalet olästa textmeddelanden för Meddelanden.

Tryck på en app för att öppna den. Den öppnas då i den delvy som den tillhör, exempelvis Media.

Beroende på mängden appar går det att scrolla nedåt i appvyn. Gör det genom att svepa/dra nedifrån och upp.

Gå tillbaka till hemvyn igen genom att svepa från vänster till höger1 över skärmen eller genom att trycka på hemknappen.

Funktionsvyn

P5-17w46-Car functions pane
Funktionsvyn med knappar för olika bilfunktioner.

Svep från vänster till höger1 över skärmen för att komma åt funktionsvyn från hemvyn. Härifrån aktiveras eller deaktiveras olika bilfunktioner, t.ex. BLIS*, Lane Keeping Aid* och Parkeringsassistans*.

Beroende på mängden funktioner går det även här att scrolla nedåt i vyn. Gör det genom att svepa/dra nedifrån och upp.

Till skillnad från i appvyn, där en app öppnas med ett tryck, aktiveras eller deaktiveras en funktion genom ett tryck på respektive funktionsknapp. Vissa funktioner, triggerfunktionerna, öppnas i ett eget fönster vid tryck.

Gå tillbaka till hemvyn igen genom att svepa från höger till vänster1 över skärmen eller genom att trycka på hemknappen.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller för vänsterstyrd bil. För högerstyrd bil – svep åt motsatt håll.