Hantera systemuppdateringar via Download Center

Funktioner för internetansluten bil och infotainment kan uppdateras via Download Center. Uppdateringar kan göras en i taget eller alla vid samma tillfälle.

Sök efter uppdatering

P5-1617-Icon-App screen-OTA

Om uppdatering finns tillgänglig visas meddelandet Mjukvaruuppdatering finns tillgänglig i centerdisplayens statusfält.

För att systemuppdateringar ska kunna göras måste bilen vara ansluten till internet1.
Gå till Download Center i centerdisplayens appvy.

Om ingen sökning utförts sedan förra gången infotainmentsystemet startats, utförs en sökning. Ingen sökning utförs om en mjukvaruinstallation pågår.

En siffra på Systemuppdateringar visar hur många uppdateringar som finns tillgängliga. Ett tryck visar en lista med de uppdateringar som kan installeras i bilen.

OBS

Datanedladdning kan påverka andra tjänster som överför data, t.ex. webbradio. Om påverkan på andra tjänster upplevs som störande kan nedladdningen avbrytas. Alternativt kan det vara lämpligt att stänga av eller avbryta andra tjänster.

OBS

En uppdatering kan bli avbruten när tändningen slås av och bilen lämnas.

Uppdateringen behöver dock inte vara slutförd innan bilen lämnas, eftersom uppdateringen återupptas nästa gång bilen används.

Uppdatera alla systemmjukvaror

Välj Installera alla vid listans nederkant.

Om ingen lista önskas kan alternativet Installera alla vid Systemuppdateringar väljas.

Uppdatera enstaka systemmjukvara

Välj Installera för önskad mjukvara.

Avbryta nedladdning av mjukvara

Tryck på krysset i den aktivitetsindikator som har ersatt Installera vid nedladdningens början.

Observera att det bara är nedladdningen som kan avbrytas, när installationsfasen har startat går denna inte att avbryta.

Deaktivera sökning i bakgrund efter uppdatering av mjukvara

Automatisk sökning efter uppdaterad mjukvara är aktiverad när bilen levereras från fabrik men det går att deaktivera funktionen.

Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på SystemDownload Center.
Välj bort Bakgrundskoll för mjukvaruuppdateringar.
  1. 1 Vid användning av internet överförs data (datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.