Symboler och meddelanden för Pilot Assist*1

Ett antal symboler och meddelanden gällande Pilot Assist kan visas via förardisplayen och/eller head-up-displayen*.

SymbolMeddelandeInnebörd
P5-1617-PilotAssist2 Symbol Steering Standby
Grå rattsymbolIndikerar deaktiverad styrassistans. När Pilot Assist ger styrassistans är ratten grön.
P6-1817-PA-Symbol Hands-on-Steeringwheel
Symbol för händerna på rattenSystemet kan inte detektera att föraren har händerna på ratten. Lägg händerna på ratten och styr aktivt bilen.
P5-1946-Owners manual symbol

Vindrutesensor

Sensor blockerad, se ägarmanual

Rengör vindrutan framför kamera- och radarenhetens sensorer.

Ett textmeddelande kan släckas med ett kort tryck på P5–1507–Symbol-OK button-knappen, belägen i centrum på rattens högra knappsats.

Om ett meddelande kvarstår: Kontakta verkstad – en auktoriserad Volvoverkstad rekommenderas.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Beroende på marknad kan denna funktion vara antingen standard eller tillval.