Fjärrstarta klimat med Volvo Cars-appen*

Om bilen är utrustad med klimatpaket* kan du starta klimatanläggningen direkt eller ange en tidpunkt då bilen ska användas.1 I det senare fallet startar klimatanläggningen automatiskt för att värma upp kupén innan avfärd.

Direktstarta klimat

Gå till fliken Px-2037-VOC app icon Home och tryck på Px-2417-VC app climate icon.
Tryck på Starta.
Klimatanläggningen startar och körs i 30 minuter.

För bilar med automatlåda finns även alternativet att fjärrstarta bilen för att snabbare nå komforttemperaturen. Läs om fjärrstart av bil i separat avsnitt.

Ställa in timer för klimat

En timer kan ställas in så att klimatanläggningen startar automatiskt för att värma upp kupén innan avfärd. Det är möjligt att ha upp till 8 olika timers. Varje timer kan ställas in genom att välja tid och veckodag, och ifall inställningen ska upprepas veckovis.

Timers ställs in från Px-2417-VC app climate icon i fliken Px-2037-VOC app icon Home.

Övriga klimatinställningar

Uppvärmning av förarplatsen, passagerarsätet och ratten2 aktiveras automatiskt vid kallt väder.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller vissa marknader.
  3. 2 Gäller bilar utrustade med rattvärme.