PIN-kod till Volvo On Call*

PIN-kod används av säkerhetsskäl för att verifiera att en person är behörig att utföra Volvo On Call-tjänster i en viss bil.

Ny PIN-kod

Den fyrsiffriga PIN-koden automatgenereras av Volvo On Call servicecenter eller av en auktoriserad Volvoåterförsäljare och skickas till bilägaren.

Använda PIN-kod

Volvo On Call PIN-koden krävs av säkerhetsskäl vid följande tjänster:

• Skapa koppling mellan Volvo On Call-appen och bilen.
  • Fjärrupplåsning av bilen via Volvo On Call servicecenter.1
  • Då du startar en spårning av stulen bil via Volvo On Call servicecenter.1
  • Då du skapar nya appanvändare till din bil.
  • Då du avbryter ditt Volvo On Call-abonnemang via appen, t.ex. vid ett ägarbyte.

Glömt eller vill byta PIN-kod

Om du har glömt eller behöver byta PIN-koden (t.ex. vid köp av en begagnad bil med Volvo On Call) kontaktas

• en återförsäljare eller
  • Volvo On Call servicecenter1 via ON CALL-knappen, Volvo On Call-appen eller telefon.

Den nya koden skickas till bilägaren.

Fel PIN-kod har skrivits in i Volvo On Call-app upprepade gånger

Om en felaktig PIN-kod anges tio gånger irad kommer kontot att låsas. För attkunna använda appen igen måste en ny PIN-kodväljas och ett nytt appkonto skapasgenom att följa samma process som när tidigare appkonto skapades.

Skillnad mellan Volvo ID lösenord och Volvo On Call PIN-kod

Lösenordet för Volvo ID krävs för att logga in i Volvo On Call-appen. PIN-koden för Volvo On Call är den fyrsiffriga kod som används vid ovan nämnda tjänster. PIN-koden bevisar att användaren är behörig.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgängliga tjänster varierar beroende på marknad.