Använda Apple®CarPlay®*

För att använda CarPlay1 måste röststyrningen Siri vara aktiverad i din iOS-enhet. Enheten behöver också ha en internetanslutning via Wi-Fi eller mobilnätet för att samtliga funktioner ska fungera.

Ansluta en iOS-enhet och starta CarPlay

OBS

CarPlay kan användas endast om Bluetooth är avstängt. En telefon eller mediaspelare som är ansluten till bilen via Bluetooth kommer därför inte vara tillgänglig när CarPlay är aktiv. För att få en internetuppkoppling till bilens appar måste en alternativ internetkälla användas. Använd Wi-Fi eller bilens inbyggda modem*.
För att starta CarPlay från en iOS-enhet som tidigare inte varit ansluten:
Anslut en iOS-enhet med stöd för CarPlay till USB-ingången. I de fall det finns två USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.
Läs villkoren och tryck sedan på Acceptera för att ansluta.
Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

Starta CarPlay

För att starta CarPlay från en iOS-enhet som tidigare varit ansluten:
Anslut en iOS-enhet till USB-ingången. I de fall det finns två USB-ingångar ska den med vit ram runt ingången användas.
Om inställning för automatisk start är vald – kommer namnet på enheten att visas. Delvyn med CarPlay öppnas automatiskt i de fall då hemvyn visas vid anslutning av iOS-enheten.
Om delvyn med CarPlay inte öppnas automatiskt, tryck på enhetens namn. Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Om någon annan app är aktiv i samma delvy, tryck på Apple CarPlay i appvyn.
Delvyn med CarPlay öppnas och kompatibla appar visas.
Tryck på önskad app.
Appen startas.

CarPlay körs i bakgrunden om en annan app startas, alternativt redan är aktiv vid anslutning, i samma delvy. För att åter visa CarPlay i delvyn – tryck på CarPlay-ikonen i appvyn.

Skifta anslutning mellan CarPlay och iPod

CarPlay till iPod

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Gå vidare till KommunikationApple CarPlay.
Bocka ur rutan för den iOS-enhet som inte längre ska starta CarPlay automatiskt när USB-kabeln ansluts.
Koppla ur och koppla in iOS-enheten till USB-ingången.
Öppna appen iPod från appvyn.

iPod till CarPlay

Tryck på Apple CarPlay i appvyn.
Läs informationen i popup-fönstret och tryck sedan på OK.
Koppla ur och koppla in iOS-enheten till USB-ingången.
Delvyn med Apple CarPlay öppnas och kompatibla appar visas2.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgänglighet kan variera beroende på marknad.
  3. 2 Apple, CarPlay, iPhone och iPod är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc.