Hantera hastighet för Pilot Assist

Pilot Assist kan ställas in på olika hastigheter.

Sätt/ändra lagrad hastighet

P5+6-1746-ACC+PA Sätta-Justera Hastighet
OBS! Bilden är schematisk – detaljer kan variera beroende på bilmodell och marknad.
P5-Icon red circle 1P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp +: Ökar lagrad hastighet
P5-Icon red circle 2Px-1717-Symbol 5x3,5-Rattknapp – (minus): Minskar lagrad hastighet
P5-Icon red circle 3 Lagrad hastighet
Ändra lagrad hastighet med korta eller långa tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp + (1) eller Px-1717-Symbol 5x3,5-Rattknapp – (minus) (2):
  • Kort tryck: Varje tryck ändrar hastigheten i steg om +/– 5 km/h (+/– 5 mph).
  • Tryck och håll: Släpp knappen när hastighetsindikatorn (3) markerar önskad hastighet.
  • Senast gjorda knapptryck lagras i minnet.

Om farten ökas med gaspedalen innan tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp +, är det bilens aktuella hastighet vid knapptrycket som lagras, förutsatt att föraren håller foten på gaspedalen vid knapptrycket.

En tillfällig fartökning med gaspedalen, t.ex. vid en omkörning, påverkar inte inställningen – bilen återgår till senast lagrad hastighet när gaspedalen släpps.

Automatisk växellåda

Pilot Assist kan följa ett annat fordon i hastigheter från stillastående upp till 200 km/h (125 mph).

Observera att minsta programmerbara hastighet för Pilot Assist är 30 km/h (20 mph) – även om den klarar att följa ett annat fordon ner till stillastående, kan en lägre hastighet än 30 km/h (20 mph) inte väljas/lagras.

Högsta valbara hastighet är 200 km/h (125 mph).

Manuell växellåda

Pilot Assist kan följa ett annat fordon i hastigheter från 30 km/h (20 mph) upp till 200 km/h (125 mph).

Minsta programmerbara hastighet för Pilot Assist är 30 km/h (20 mph) – högsta är 200 km/h (125 mph).