Aktivera och deaktivera larm*

Larmet aktiveras samtidigt med låsning av bilen.

Aktivera larm

Lås och larma bilen genom att:
  • trycka på fjärrnyckelns låsknapp P5-1507 Remote key icon for lock/global close
  • vidröra den markerade ytan på dörrhandtagens utsida eller bakluckans gummerade tryckplatta1.

Om bilen är utrustad med både nyckelfri låsning/upplåsning* och elmanövrerad baklucka* kan knappen P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button undertill på bakluckan också låsa och larma bilen.

16w17 - SPA - S/V90 - Security LED (Larmindikator)
En röd lysdiod på instrumentpanelen blinkar en gång varannan sekund när bilen är låst och larmet är aktiverat.

Deaktivera larm

Lås upp och larma av bilen genom att:
  • trycka på fjärrnyckelns upplåsningsknapp P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking
  • greppa något av dörrhandtagen eller trycka på bakluckans gummerade tryckplatta1.

Deaktivera larm utan fungerande fjärrnyckel

Bilen kan låsas upp och avlarmas även om fjärrnyckeln inte fungerar, t.ex. om fjärrnyckelns batteri är slut.

Öppna förardörren med det löstagbara nyckelbladet.
Larmet löser ut.
P5-NONH-1717-Backup start place in tunnel console
Backup-läsarens placering i mugghållaren.
Placera fjärrnyckeln på nyckelsymbolen i backup-läsaren i tunnelkonsolens mugghållare.

Vrid startvredet medurs och släpp.

Larmet deaktiveras.

Stänga av utlöst larm

Tryck på fjärrnyckelns upplåsningsknapp eller försätt bilen i tändningsläge I genom att vrida startvredet medurs och sedan släppa.

OBS

• Tänk på att larmet aktiveras när bilen låses.
  • Om någon av dörrarna öppnas inifrån, utlöses larmet.

Automatisk aktivering och återaktivering av larm

Automatisk återaktivering av larmet förhindrar att bilen oavsiktligt lämnas med larmet deaktiverat.

Om bilen låsts upp med fjärrnyckeln (och larmet deaktiverats) men ingen av dörrarna eller bakluckan öppnats inom två minuter, återaktiveras larmet automatiskt. Samtidigt låses bilen igen.

På vissa marknader aktiveras larmet automatiskt efter viss fördröjning sedan förardörren öppnats och stängts utan att låsning skett.

För att ändra denna inställning:
Tryck på Inställningar i centerdisplayens toppvy.
Tryck på My CarLåsning.
Välj Avaktivering av passivt alarm för att tillfälligt deaktivera funktionen.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller bara bil med nyckelfri låsning och upplåsning* (Passive Entry).