Starta/stänga av förkonditionering*

Förkonditionering värmer kupén och motorn eller ventilerar kupén innan körning. Funktionen kan direktstartas från centerdisplayen eller en mobiltelefon.

Starta/stänga av från centerdisplay

P5-1646–Climate–Button preconditioning
Förkonditioneringsknappen i fliken Parkeringsklimat i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Välj fliken Parkeringsklimat.
Tryck på Förkonditionering.
Förkonditioneringen startas/stängs av och knappen lyses upp/släcks.

OBS

Bilens dörrar och fönster bör vara stängda under förkonditioneringen av kupén.

Varning

Använd inte förkonditionering om bilen är utrustad med värmare*:

• Inomhus i oventilerade utrymmen. Avgaser avges om värmaren startar.
  • På platser med brännbart eller lättantändligt material i närheten. Bränsle, gaser, högt gräs, trämjöl o.s.v. kan antändas.
  • När det finns risk för att värmarens avgasrör är blockerat. T.ex. hög snö i främre högra hjulhuset kan förhindra värmarens ventilation.

Tänk på att förkonditioneringen kan startas av en timer som ställts in långt i förväg.

Starta från app*

Start av förkonditioneringen, samt information om valda inställningar, kan skötas från en enhet som har Volvo On Call* app. Förkonditioneringen värmer kupén till komforttemperatur eller ventilerar kupén genom att blåsa in luft utifrån.

Kupén kan också förkonditioneras med funktionen fjärrstart av bil (Engine Remote Start – ERS)1 via Volvo On Call* app.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Vissa marknader.