Skifta mellan Farthållare och Adaptiv farthållare

I bil med Adaptiv farthållare (ACC1) kan föraren skifta mellan Farthållare (CC2) och ACC.
En symbol i förardisplayen visar vilken farthållare som är aktiv:
CCACC
P5-15w07-Shift cruise3P5-1507- Symbol(i tabell) farthållare 23
FarthållareAdaptiv farthållare

Skifta från ACC till CC

Gör så här:
Försätt den Adaptiva farthållaren i beredskapsläge med rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Tryck på knapp Farthållare i centerdisplayens funktionsvy – knappens indikator skiftar färg från GRÅ till GRÖN.
Förardisplayen skiftar symboler från P5-1507- Symbol(i tabell) farthållare 2 ACC till P5-15w07-Shift cruise CC – därefter är den Adaptiva farthållaren avstängd och Farthållaren är satt i beredskapsläge.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Farthållaren startar och lagrar aktuell hastighet.

Varning

Att skifta från ACC till CC innebär att bilen:
  • inte längre håller ett förvalt tidsavstånd till framförvarande fordon.
  • enbart följer den lagrade hastigheten och föraren måste därför själv bromsa när det behövs.

Om CC är aktiv vid motoravstängning, kommer ACC att aktiveras automatiskt vid påföljande motorstart.

Skifta från CC till ACC

Gör så här:
Försätt Farthållaren i beredskapsläge med rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Tryck på knapp Farthållare i funktionsvyn – knappens indikator skiftar färg från GRÖN till GRÅ .
Förardisplayen skiftar symboler från P5-15w07-Shift cruise CC till P5-1507- Symbol(i tabell) farthållare 2 ACC – därmed är den Adaptiva farthållaren satt i beredskapsläge.
Tryck på rattknapp P5-1507-Symbol 5x3,5-CC rattknapp Centrum-V.
Den Adaptiva farthållaren startar och lagrar aktuell hastighet tillsammans med förvalt tidsavstånd till framförvarande fordon.
  1. 1 Adaptive Cruise Control
  2. 2 Cruise Control
  3. 3 VIT symbol: Funktionen är aktiv, GRÅ symbol: Beredskapsläge