PIN-kod till Volvo On Call*

PIN-kod används av säkerhetsskäl för att identifiera att en person är behörig att utföra Volvo On Call-tjänster i en viss bil.

Den fyrsiffriga PIN-koden automatgenereras av Volvo On Call servicecenter eller av en auktoriserad Volvoåterförsäljare. Koden skickas till bilägaren och används för att identifiera personer som är behöriga att utföra vissa Volvo On Call-tjänster.

Använda Volvo On Call PIN-kod

Volvo On Call PIN-koden krävs av säkerhetsskäl vid följande tjänster:

• Skapa koppling mellan Volvo On Call-appen och bilen.
  • Fjärrupplåsning av bilen via Volvo On Call servicecenter1.
  • Då du startar en spårning av stulen bil via Volvo On Call servicecenter1.
  • Då du skapar nya appanvändare till din bil.
  • Då du avbryter ditt Volvo On Call-abonnemang via appen, t.ex. vid ett ägarbyte.

Glömt eller vill byta PIN-kod

Om PIN-koden har glömts eller behöver bytas (t.ex. vid köp av en begagnad bil med Volvo On Call) kontaktas

• en återförsäljare eller
  • Volvo On Call servicecenter1 via ON CALL-knappen, Volvo On Call-appen eller ett vanligt telefonsamtal.

Den nya koden skickas till bilägaren.

Fel PIN-kod har skrivits in i Volvo On Call-app upprepade gånger

Om en felaktig PIN-kod anges tio gånger irad kommer kontot att låsas. För attkunna använda appen igen måste en ny PIN-kodväljas och ett nytt appkonto skapasgenom att följa samma process som när tidigare appkonto skapades.

Skillnad mellan Volvo ID lösenord och Volvo On Call PIN-kod

Lösenordet för Volvo ID krävs för att logga in i Volvo On Call-appen. PIN-koden för Volvo On Call är den fyrsiffriga kod som används vid ovan nämnda tjänster. PIN-koden bevisar att användaren är behörig.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgängliga tjänster varierar beroende på marknad.