Byte av marknad vid import eller flytt

Vid import eller flytt till ett annat land är det viktigt att du registrerar bilen på den nya marknaden, t.ex. för att uppkopplade tjänster ska fungera korrekt samt för att säkerställa att bilen möter lokala lagar och krav.

Besök en auktoriserad Volvoåterförsäljare

För att få hjälp med att registrera bilen på den nya marknaden, besök en auktoriserad Volvoåterförsäljare.

Om detta inte görs kan du uppleva att appar, Volvo On Call1, mjukvarunedladdning och andra uppkopplade tjänster påverkas och inte fungerar korrekt.

Skapa ett nytt Volvo ID på din nya hemmamarknad

Vid flytt till ett annat land bör du skapa ett Volvo ID i det nya landet.

Om du tidigare har skapat ett Volvo ID i ett annat land och vill använda samma e-postadress, måste du först radera ditt Volvo ID i den region där du skapade det. Alternativt kan du skapa ett nytt Volvo ID med en annan e-postadress.

Välj återförsäljare på volvocars.com

För att säkerställa att tjänsten "Boka service och reparation" fungerar så bra som möjligt bör du logga in på volvocars.com och i din personliga profil välja den Volvoåterförsäljare på din marknad som du önskar ha kontakt med.

För bilar med Volvo On Call1

Ladda ned Volvo On Call-appen från det land där bilen kommer att användas och koppla appen till din bil.

OBS

Besök en auktoriserad Volvoåterförsäljare om du har importerat eller flyttat med din bil till ett nytt land.

Tillgängliga tjänster kan variera beroende på marknad och bilmodell.

OBS

Om bilen exporteras till en annan marknad är Volvo inte ansvariga för eventuella anpassningar av bilen för att möta krav eller lagar som gäller på den importerande marknaden. Läs mer i Service och Garanti eller kontakta din Volvoverkstad för mer information.
  1. 1 Gäller endast marknader som har tillgång till Volvo On Call.