Begränsningar för adaptiv farthållare*1

Den adaptiva farthållaren (ACC2) kan ha begränsad funktionalitet i vissa situationer.

Branta vägar och/eller tung last

Tänk på att den adaptiva farthållaren i första hand är avsedd att användas vid körning på plana vägbanor. Funktionen kan ha svårigheter att hålla korrekt avstånd till framförvarande fordon vid körning i branta utförslut – var då extra uppmärksam och beredd att bromsa.

Övrigt

Körläge Off Road kan inte väljas då den adaptiva farthållaren är aktiverad.

Varning

• Detta är inte ett kollisionsundvikande system. Föraren är alltid ansvarig och måste ingripa om systemet inte upptäcker ett framförvarande fordon.
  • Funktionen bromsar inte för människor eller djur och inte för små fordon som t.ex. cyklar och motorcyklar. Inte heller för låga släpfordon/trailers, mötande, långsamtgående eller stillastående fordon och föremål.
  • Använd inte funktionen vid krävande situationer som t.ex. stadstrafik, korsningar, halka, mycket vatten eller slask på vägbanan, kraftigt regn/snöfall, dålig sikt, kurviga vägar eller av- och påfarter.

OBS

Funktionen använder bilens kamera- och radarenheter vilka har vissa generella begränsningar.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Beroende på marknad kan denna funktion vara antingen standard eller tillval.
  3. 2 Adaptive Cruise Control