Hold och Charge-funktion

I vissa situationer kan det vara bra att kunna styra hybridbatteriets laddningsgrad under pågående körning. Detta är möjligt med funktionerna Hold och Charge.

Hold och Charge är tillgängliga i alla körlägen. Funktionerna avbryts om körläge Pure aktiveras.

Funktionsknappar för Hold och Charge

Funktionerna aktiveras i centerdisplayens funktionsvy.

Hold

P5-1646-x90 hybrid-function button Hold in centerdisplay

Batterinivå bibehålls för senare bruk.

Funktionen håller laddningen i hybridbatteriet för eldrift och sparar tillgänglig elenergi för senare användning, t.ex. för körning i stadsmiljö eller genom villakvarteret.

Bilen fungerar som vid normal hybriddrift med urladdat batteri, där bilen utöver återanvändning av t.ex. bromsgenererad energi startar förbränningsmotorn oftare för att behålla laddningen i batteriet.

Charge

P5-1646-x90 hybrid-function button Charge in centerdisplay

Bensinmotorn laddar hybridbatteriet.

Funktionen laddar upp hybridbatteriet med hjälp av förbränningsmotorn för användning av utökad eldrift vid senare tillfälle.

Symboler i förardisplayen

P5-15w19 - Drivemode SAVE lock
Symbolen P5-15w19 - Hybridbattery indicator lock visas i hybridbatterimätaren när Hold är aktiverad.
P5-1717-XC60H-CHARGE symbol in hybrid battery gauge
Symbolen P5-1717-XC60H-CHARGE bolt textsymbol visas i hybridbatterimätaren när Charge är aktiverad.