Skriva in tecken, bokstäver och ord för hand i centerdisplay

Med centerdisplayens tangentbord är det möjligt skriva tecken, bokstäver och ord på skärmen genom att "rita" för hand.
P5-1717-All-Keypad enable handwriting

Tryck på knappen på tangentbordet för att byta från att skriva med tangenter till att skriva in bokstäver och tecken för hand.

P5-1717-ALL-Keypad layout handwrite
  1. P5-Icon red circle 1Område för att skriva in tecken/bokstäver/ord/delar av ord.
  2. P5-Icon red circle 2Textfält där tecken eller ordförslag1 visas allteftersom de ritas upp på skärmen (1).
  3. P5-Icon red circle 3Förslag på tecken/bokstäver/ord/delar av ord. Listan går att scrolla i.
  4. P5-Icon red circle 4Mellanslag. Mellanslag kan även skapas genom att rita in ett bindestreck (-) i området för handskrivna bokstäver (1). Se rubriken "Göra mellanslag i fritextfält med handskrift" nedan.
  5. P5-Icon red circle 5Ångra textinmatning. Tryck kort för att ta bort ett tecken/en bokstav i taget. Vänta en kort stund innan nästa tryck för att ta bort nästa tecken/bokstav etc.
  6. P5-Icon red circle 6Gå tillbaka till tangentbordet med vanlig teckeninmatning.
  7. P5-Icon red circle 7Stänga av/sätta på ljud vid inmatning.
  8. P5-Icon red circle 8Dölj tangentbordet. Om detta inte är möjligt visas inte knappen.
  9. P5-Icon red circle 9Byt språk för textinmatningen.

Skriva in tecken/bokstäver/ord för hand

Skriv ett tecken, en bokstav, ett ord eller delar av ett ord i området för handskrivna bokstäver. Skriv ordet eller delar av ordet ovanpå varandra eller på en linje.
Ett antal förslag på tecken, bokstäver eller ord visas. Det mest sannolika visas högst upp i listan.

Viktigt

Använd inte vassa föremål mot skärmen då den kan repas av det.
Mata in tecknet/bokstaven/ordet genom att vänta en kort stund.
Tecknet/bokstaven/ordet högst upp i listan matas in. Det går också att välja ett annat tecken än det som visas högst upp – tryck på önskat tecken, önskad bokstav eller önskat ord i listan.

Ta bort/ändra tecken/bokstav som skrivits in för hand

P5-1717-ALL-Keypad_erase_handwriting
Radera tecken i textfältet (2) genom att svepa över fältet för handskrift (1).

För att ta bort/ändra tecken/bokstäver finns flera alternativ:

• Tryck i listan på den bokstav eller ord som egentligen avsågs.
  • Tryck på knappen för att ångra textinmatning för att ta bort bokstaven och börja om.
  • Svep horisontellt från höger till vänster2 över området för handskrivna bokstäver. Ta bort flera bokstäver genom att svepa över området flera gånger.
  • Ett tryck på krysset i textfältet tar bort all inskriven text.

Byta rad i fritextfält med handskrift

P5-1717-ALL-Keypad_new row
Byt rad för hand genom att rita in ovan tecken i fältet för handskrift3.

Göra mellanslag i fritextfält med handskrift

P5-1717-ALL-Keypad_blank spaces
Gör ett mellanslag genom att rita ett streck från vänster till höger4.

OMRON SOFTWARE

compactWnn © OMORON SOFTWARE Co.,Ltd. 2021 All Rights Reserved.

1. 1 Gäller vissa systemspråk.
  2. 2 För arabiskt tangentbord – svep åt motsatt håll. Vid svep från höger till vänster skapas ett mellanslag.
  3. 3 För arabiskt tangentbord – rita samma tecken men spegelvänt.
  4. 4 För arabiskt tangentbord – rita strecket från höger till vänster.