Hantera telefonsamtal

Samtalshantering i bilen för en Bluetooth-ansluten telefon.
P5/P6-1746-Phone ongoing call
Generisk illustration.

Ringa telefonsamtal

Öppna delvyn för telefon.
Välj att ringa från samtalshistoriken, ange nummer med knappsatsen eller via kontaktlistan. I kontaktlistan är det möjligt att söka eller bläddra. Tryck på P5–1507–Phone-Favorite star i kontaktlistan för att placera en kontakt under Favoriter.
Tryck på P5–1507–Symbol-Phone-call för att ringa.
Tryck på P5/P6-1746-Symbol-Finish phone call för att avsluta samtalet.

Det är även möjligt att ringa från samtalshistoriken via appmenyn som nås från rattens högraknappsats P5–1507–App-menu button.

Ringa flerpartssamtal

Under pågående samtal:
Tryck på Lägg till samtal.
Välj att ringa från samtalshistoriken, favoriter eller kontaktlistan.
Tryck på en post/rad i samtalshistoriken alternativt P5–1507–Symbol-Phone-call för kontakten i kontaktlistan.
Tryck på Byt samtal för att skifta mellan parterna.
Tryck på P5/P6-1746-Symbol-Finish phone call för att avsluta pågående samtal.

Gruppsamtal

Under pågående flerpartssamtal:
Tryck på Slå ihop samtal för att slå samman pågående flerpartssamtal.
Tryck på P5/P6-1746-Symbol-Finish phone call för att avsluta samtalet.

Inkommande telefonsamtal

Inkommande telefonsamtal visas i förardisplayen och centerdisplayen. Hantera samtalet med rattens högra knappsats eller centerdisplayen.

Tryck på Svara/Avböj.
Tryck på P5/P6-1746-Symbol-Finish phone call för att avsluta samtalet.

Inkommande telefonsamtal under pågående samtal

Tryck på Svara/Avböj.
Tryck på P5/P6-1746-Symbol-Finish phone call för att avsluta samtalet.

Privat samtal

Under pågående samtal, tryck på Privat samtal och välj inställning:

• Växla till mobiltelefon – handsfree-funktionen kopplas ifrån och samtalet fortsätter i mobiltelefonen.
  • Fokus förare – mikrofonen i taket på passagerarsidan stängs av och samtalet fortsätter med bilens handsfree-funktion.

OBS

För vissa telefoner krävs att telefonens Bluetoothvolym manuellt ställs till 100% för att ljudvolymen i bilen ska kunna bli tillräckligt hög. Denna inställning behöver göras för varje telefon som kopplas. Inställningen görs en gång för telefonsamtal och en gång för strömning av media. Därefter kommer systemet ihåg inställningen och den behöver inte upprepas nästa gång telefonen ansluts.