Fjärrstart av bil med Volvo On Call*-app1

Fjärrstart av bil2 tillåter dig att via Volvo On Call-appen starta bilen på distans för att klimatisera (kyla ned eller värma upp) den innan användning.
Börja med att säkerställa att bilen är placerad där det är möjligt att starta den i enlighet med lokala miljöföreskrifter och lagar. Bildörrarna ska vara låsta och växellådan ska vara i parkeringsläge.
Gå till fliken Hem.
Välj Fjärrstart.
Ställ hur lång tid du vill att bilen ska vara startad (för värme/kyla).
Tryck på Starta och identifiera dig med hjälp av din telefons upplåsningsmetod, t.ex. med PIN-kod, lösenord, mönster, TouchID eller FaceID.
Bilen startar och billjusen blinkar kort följt av ett längre sken.
Funktionen aktiveras (tiden varierar beroende på vilken signalstyrka du har till din mobila enhet och bil).

Det går att aktivera funktionen i Volvo On Call-appen två gånger i rad, sedan måste bilen startas med nyckeln innan det går att aktivera funktionen via appen igen.

Vid fjärrstart av bil aktiveras även funktioner som stolsvärme, uppvärmda backspeglar och bakruta.

Att tänka på vid användning av fjärrstart av bil

Följande krav behöver uppfyllas innan funktionen används:

• Bilen är låst.
  • Inga bilnycklar ligger kvar i bilen.
  • Huven är låst.
  • Bilen är parkerad och växellådan är i parkeringsläge.
  • Motorn är inte igång.
  • Bilen är under uppsikt.
  • Det finns inga personer eller djur i eller kring bilen.
  • Bilen är inte parkerad inuti ett stängt rum/område utan tillräcklig ventilation.
  • Det finns ingen risk för att personer är i direktkontakt med bilen (t.ex. under pågående service i en verkstad eller barn som leker nära bilen).
  • Det är enligt lag godkänt att använda funktionen vid inställd tidpunkt.

Dessutom kommer systemet att kontrollera följande innan bilen startas:

• Motorstatus är OK (inga kritiska felkoder).
  • Tillräcklig bensinnivå (minst 8 liter (2.11 US gallons)).

Du hittar även användarrekommendationer i Volvo On Call-appen.

OBS

Av säkerhetsskäl går det inte att köra bilen medan den är fjärrstartad via Volvo On Call-appen. Funktionen kommer att vara aktiv tills du trycker ner bromspedalen och trycker in startknappen.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Tillgänglig på vissa marknader.
  3. 2 Gäller endast automatväxlade bilar och tillgänglighet kan variera beroende på marknad.