Aktivera och deaktivera max defroster

Max defroster används för att snabbt få bort imma och is från rutor.

Aktivera och deaktivera max defroster från mittkonsol

I mittkonsolen finns en fysisk knapp för snabbåtkomst till max defroster.

Med eluppvärmd vindruta* kan max defroster endast aktiveras individuellt från klimatvyn i centerdisplayen.

P5/P6-1746–Climate–Physical button windscreen
Fysisk knapp i mittkonsolen.
Bilar utan eluppvärmd vindruta:
Tryck på knappen.
Max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.
Bilar med eluppvärmd vindruta:
Tryck upprepade gånger på knappen för att skifta mellan de tre nivåerna:
  • Aktiverad eluppvärmd vindruta
  • Aktiverad eluppvärmd vindruta och max defroster
  • Deaktiverad.
Eluppvärmd vindruta samt max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

OBS

Max defroster startar med viss fördröjning för att undvika en kort ökning i fläktnivå om eluppvärmd vindruta deaktiveras med två snabba tryck på knappen.

Aktivera och deaktivera max defroster från centerdisplay

P5-1507–Climate–Button max defroster
Max defrosterknappen i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Tryck på Max.

Max defroster aktiveras/deaktiveras och knappen lyses upp/släcks.

Max defroster deaktiverar autoreglering av klimatet och luftåtercirkulationen, aktiverar luftkonditioneringen samt ändrar fläktnivån till 5 och temperaturen till HI.

När max defroster deaktiveras återgår klimatanläggningen till de föregående inställningarna.

OBS

Ljudnivån ökar i och med att fläktnivån ändras till 5.