Begränsningar för Adaptiv farthållare

Den Adaptiva farthållaren (ACC1) kan ha begränsad funktionalitet i vissa situationer.

Branta vägar och/eller tung last

Tänk på att den Adaptiva farthållaren i första hand är avsedd att användas vid körning på plana vägbanor. Funktionen kan ha svårigheter att hålla korrekt avstånd till framförvarande fordon vid körning i branta utförslut – var då extra uppmärksam och beredd att bromsa.

• Använd inte den Adaptiva farthållaren om bilen har tung last eller med ett släpfordon kopplat till bilen.

Övrigt

• Körläge Off Road kan inte väljas då den Adaptiva farthållaren är aktiverad.

OBS

Funktionen använder bilens kombinerade Kamera- och Radarenhet vilken har vissa generella begränsningar – se avsnitten "Begränsningar för Kameraenhet" respektive "Begränsningar för Radarenhet".
  1. 1 Adaptive Cruise Control