Låsa och låsa upp

Bilen kan låsas och låsas upp på flera olika sätt. Det finns också olika typer av nycklar till bilen.

Bilen kan låsas och låsas upp med fjärrnyckelns knappar eller nyckelfritt med Passive Entry*. Då räcker det att ha med sig nyckeln i t.ex. fickan. Det är också möjligt att låsa och låsa upp från insidan av bilen och via Volvo On Call*-appen.

Fjärrnyckeln används inte fysiskt vid start eftersom bilen i standardutförande är utrustad med stöd för nyckelfri start (Passive Start). Det räcker då att nyckeln finns i den främre delen av kupén. Med nyckelfri låsning och upplåsning (Passive Entry)* kan nyckeln finnas var som helst i bilen för att den ska kunna startas.

Nycklarna kan kopplas till olika förarprofiler för att spara personliga inställningar i bilen.

Om fjärrnyckeln av någon anledning inte fungerar vid låsning och upplåsning kan det t.ex. bero på att batterierna behöver bytas. Bilen kan då låsas och låsas upp med det löstagbara nyckelbladet.

För bilar utrustade med nyckelfri låsning och upplåsning* medföljer även en lite mindre, lättare och knapplös nyckel (Key Tag).