Starta och stänga av förkonditionering*

Förkonditionering värmer* kupén eller ventilerar kupén innan körning. Funktionen kan direktstartas från centerdisplayen eller en mobiltelefon.

Starta och stänga av från bil

P5-1646–Climate–Button preconditioning
Förkonditioneringsknappen i fliken Parkeringsklimat i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Välj fliken Parkeringsklimat.
Tryck på Förkonditionering.
Förkonditioneringen startas/stängs av och knappen lyses upp/släcks.

OBS

Bilens dörrar och fönster bör vara stängda under förkonditioneringen av kupén.

Varning

Använd inte förkonditionering om bilen är utrustad med värmare*:

• Inomhus i oventilerade utrymmen. Avgaser avges om värmaren startar.
  • På platser med brännbart eller lättantändligt material i närheten. Bränsle, gaser, högt gräs, trämjöl o.s.v. kan antändas.
  • När det finns risk för att värmarens avgasrör är blockerat. T.ex. hög snö under främre delen av bilen kan förhindra värmarens ventilation.

Tänk på att förkonditioneringen kan startas av en timer som ställts in långt i förväg.

Starta från app*

Start av förkonditioneringen, samt information om valda inställningar, kan skötas från en enhet som har Volvo On Call* app. Förkonditioneringen värmer* kupén till komforttemperatur eller ventilerar kupén genom att blåsa in luft utifrån.

Kupén kan också förkonditioneras med funktionen fjärrstart av bil (Engine Remote Start – ERS)1 via Volvo On Call* app.

1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Vissa marknader.