Ändra tolerans för automatisk fartbegränsare

Funktionen automatisk fartbegränsare (ASL1) kan ställas in på olika toleransnivåer. Justering av toleransen görs på samma sätt som vid hantering av hastighet för fartbegränsaren.

Om bilen följer skyltad maxfart t.ex. 70 km/h (43 mph) kan föraren välja att istället låta bilen hålla 75 km/h (47 mph).

P5-1917-Change tolerance for Adjustable Speed Limiter
Funktionens knappar och symboler
Tryck på rattknapp P5-1507-Cruise Control, speed limiter, increase speed symbol 5x3,5 (1) tills 70 km/h (43 mph) ändrats till 75 km/h (47 mph) i hastighetsmätarens centrum (2).
Bilen använder därefter den valda toleransen 5 km/h (4 mph) så länge passerade skyltar visar 70 km/h (43 mph).

Toleransen följs tills en trafikskylt med en lägre eller högre hastighet passeras – då följer bilen istället den nya skyltade maxfarten och toleransen raderas ur minnet.

OBS

Högsta möjliga valbara tolerans är +/– 10 km/h (5 mph).
  1. 1 Automatic Speed Limiter