Välja omväg i navigationssystem*

Om föraren vill undvika resvägens närmaste del, t.ex. för att vägen är avstängd, kan en omväg väljas.
Expandera verktygsfältet på vänster sida med nedåtpilen och sedan med de tre punkterna.
P5-1717-Navigation, detour symbol

Tryck på symbolen för Omväg för att visa en alternativ körsträcka med information om dess längre/kortare sträckning samt beräknad restid. Vanligen föreslås endast en kort omväg med snar återgång till den ursprungliga resplanen.

Om förslaget accepteras: Tryck på skylten med omvägens information. Rutten accepteras även om man kör in på den föreslagna vägen. Efter att förslaget accepterats, återupptas vägledning – nu med omvägen vald som resväg. Om förslaget inte accepteras fortsätt köra på den ursprungliga rutten.

Ett alternativ till funktionen Omväg är att vika av från resplanens resväg – systemet uppdaterar då resvägen automatiskt och fortsätter vägleda till resmålet på bäst lämpad resväg.

Det går också att visa en alternativ resväg under pågående färd.