Öppna och stänga elmanövrerad baklucka*

Funktion där bakluckan kan öppnas och stängas med en knapptryckning.

Öppna

Gör på något av följande sätt för att öppna den elmanövrerade bakluckan:

16w17 - SPA - Unlock/open tailgate with remote key button
Långt tryck på fjärrnyckelns P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp. Håll den intryckt tills bakluckan börjar öppnas.
P5-1507 Unlock/open tailgate with button from inside (without fuel filler cap-button)
Långt tryck på instrumentpanelens P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp. Håll den intryckt tills bakluckan börjar öppnas.
P6-1746-XC40-Tailgate handle
Lätt tryck på bakluckans handtag.
P5-15w19 - Tailgate Footmovement
Fotrörelse* under den bakre stötfångaren.

Stänga

Gör på något av följande sätt för att stänga1 den elmanövrerade bakluckan:

P5-1507 Power Operated Tailgate overveiw
Tryck på P5-1507 Power Operated Tailgate - close only button-knappen på bakluckans undersida för att stänga.
Bakluckan stängs automatiskt och förblir olåst.

OBS

• Knappen är aktiv 24 timmar efter att luckan har lämnats öppen. Därefter måste stängning göras manuellt.
  • Om luckan varit öppen i mer än 30 minuter kommer den att stängas med lägre hastighet.
Långt tryck på fjärrnyckelns P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing-knapp.
Bakluckan stängs automatiskt och signaler ljuder – bakluckan förblir olåst.
Långt tryck på instrumentpanelens P5-1507 Open tailgate - interior button-knapp.
Bakluckan stängs automatiskt och signaler ljuder – bakluckan förblir olåst.
Fotrörelse* under den bakre stötfångaren.
Bakluckan stängs automatiskt och signaler ljuder – bakluckan förblir olåst.

Stänga och låsa

P5-1507 Power Operated Tailgate overveiw
Tryck på P5-1507 Power Operated Tailgate - close and lock button-knappen på bakluckans undersida för att stänga och samtidigt låsa1 baklucka och dörrar (samtliga dörrar måste vara stängda för låsning).
Bakluckan stängs automatiskt – bakluckan och dörrarna låses, och larmet* aktiveras.

OBS

• En av bilens fjärrnycklar måste befinna sig inom räckvidd för att låsning och upplåsning ska fungera.
  • Vid nyckelfri* låsning eller stängning ljuder tre signaler om nyckeln inte detekteras tillräckligt nära luckan.

Viktigt

Vid manuell hantering av bakluckan, öppna eller stäng den långsamt. Använd inte våld för att öppna/stänga den om den ger motstånd. Den kan skadas och sluta fungera korrekt.

Avbryta öppning eller stängning

Avbryt öppning eller stängning på något av följande sätt:
  • Tryck på instrumentpanelens knapp.
  • Tryck på fjärrnyckelns knapp.
  • Tryck på stängningsknappen på bakluckans undersida.
  • Tryck på den gummerade tryckplattan under ytterhandtaget.
  • Med hjälp av fotrörelse*.

Bakluckans rörelse avbryts och stannar. Bakluckan kan därefter hanteras manuellt.

Om bakluckan stoppas nära stängt läge kommer nästa aktivering att innebära öppning av bakluckan.

Klämskydd

Om något med tillräckligt mycket motstånd hindrar bakluckan att öppnas eller stängas aktiveras klämskyddet.

• Vid öppning – rörelsen avbryts, bakluckan stannar och en lång signal ljuder.
  • Vid stängning – rörelsen avbryts, bakluckan stannar, en lång signal ljuder och bakluckan återgår till programmerad maxposition.

Varning

Beakta klämrisk vid öppning och stängning.

Kontrollera att ingen person befinner sig nära bakluckan innan öppning eller stängning påbörjas då en klämskada kan få allvarliga följder.

Manövrera alltid bakluckan under uppsikt.

Förspända fjädrar

P5-1617- V90 - High pressure preloaded spring
De förspända fjädrarna för den elmanövrerade bakluckan.

Varning

Öppna inte de förspända fjädrarna för den elmanövrerade bakluckan. De är förspända med högt tryck och kan vid öppning orsaka skada.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Bil utrustad med nyckelfri låsning och upplåsning* har en knapp för stängning samt en knapp för stängning och låsning.