Välja tändningsläge

Bilens elsystem kan försättas i olika nivåer/lägen och på så sätt göra olika funktioner tillgängliga.

Att välja tändningsläge

P6-1746-XC40-engine start button
Startknappens placering.
  • Tändningsläge 0 – Lås upp bilen och förvara fjärrnyckeln inne i bilen.

OBS

För att nå nivå I eller II utan motorstart – tryck inte ner bromspedalen, eller kopplingspedalen för bilar med manuell växling, när dessa tändningslägen ska väljas.
  • Tändningsläge I – Tryck in startknappen och släpp.
  • Tändningsläge II – Tryck in och håll knappen i ca 5 sekunder. Släpp därefter knappen.
  • Tillbaka till tändningsläge 0 – För att återgå till tändningsläge 0 från läge I och II – tryck på startknappen.