Funktionsvy i centerdisplay

I funktionsvyn, en av centerdisplayens grundvyer, ligger alla knappar för bilfunktioner. Navigera till funktionsvyn från hemvyn genom att svepa från vänster till höger över skärmen1.

Olika typer av knappar

Det finns tre olika typer av knappar för bilfunktioner, se nedan:

Typ av knappEgenskapPåverkar bilfunktion
Funktionsknappar

Har på/av-lägen.

När en funktion är igång lyser en LED-indikator till vänster om ikonen för knappen. Tryck på knappen för att aktivera/deaktivera en funktion.

De flesta knappar i funktionsvyn är funktionsknappar.
Triggerknappar

Har inte på/av-lägen.

Vid tryck på en triggerknapp öppnas ett fönster för funktionen. Det kan exempelvis vara ett fönster för att ändra sätets läge.

• Kamera
  • Fäll nackstöd
Parkeringsknappar

Har på-, av- och scanningslägen.

Liknar funktionsknappar men har ett extra läge för parkeringsscanning.

• Kör in
  • Kör ut

Knapparnas olika lägen

P5-1507-Lane keeping aid function on

När LED-indikatorn lyser grönt på en funktions- respektive parkeringsknapp är funktionen aktiverad. När en funktion aktiveras visas för vissa funktioner en extra text om vad funktionen innebär. Texten visas i några sekunder och därefter visas knappen med LED-indikatorn tänd.

För Lane Keeping Aid visas exempelvis texten Fungerar enbart i vissa hastigheter då knappen trycks in.

Ett kort tryck på knappen en gång aktiverar eller deaktiverar funktionen.

P5-1507-Lane keeping aid function off

Funktionen är deaktiverad när LED-indikatorn är släckt.

P5-1507-Error in Lane keeping aid function

När en varningstriangel visas i högra delen av knappen är det något som inte fungerar som det är tänkt.

1. 1 Gäller för vänsterstyrd bil. För högerstyrd bil – svep åt motsatt håll.