Körlägen*

Valet av körläge påverkar bilens köregenskaper för att förbättra körupplevelsen och underlätta vid körning i speciella situationer.

Med körlägen går det snabbt att få tillgång till bilens många funktioner och inställningar vid olika körbehov. Följande system anpassas för att erhålla så bra köregenskaper som möjligt i respektive körläge:

• Styrning
  • Motor/växellåda1/fyrhjulsdrift*
  • Bromsar
  • Stötdämpning
  • Förardisplay
  • Start/stopp-funktion
  • Klimatinställningar

Välj det körläge som är anpassat för nuvarande körförhållanden. Tänk på att alla körlägen inte är tillgängliga i alla situationer.

Valbara körlägen

När bilen startar är den i Comfort-läget och start/stopp-funktionen är aktiverad. Det är möjligt att ändra körläge när bilen är startad t.ex. till Individual-läget. När Individual-läget är valt går det att justera efter specifika önskemål t.ex. för att visa varvtalsmätare.

Comfort

Comfort-läget är bilens normalläge. Inställningarna gör att bilen känns bekväm, styrningen är lätt, stötdämpningen är mjuk och karossens rörelse är följsam.

Detta körläge är certifieringsläget för koldioxidutsläpp.

Eco

• Anpassa bilen för en mer energieffektiv och miljövänlig körning med Eco-läget.

Körläget innebär t.ex. att start/stopp-funktionen är aktiverad och effekten på vissa klimatinställningar är reducerade.

Vid körning i Eco-läget visar förardisplayen en eco-mätare som i realtid indikerar hur ekonomisk körningen är.

Off Road

• Maximera bilens framkomlighet vid körning i besvärlig terräng och på dåliga vägar.

Styrningen är lätt, fyrhjulsdriften* och låghastighetsfunktionen med utförkörningshjälp (HDC2) är aktiverade. Start/stopp-funktionen är avstängd.

Körläget kan bara aktiveras i låga hastigheter och hastighetsmätaren visar området för hastighetsbegränsningen. Om denna hastighet överskrids avbryts Off Road-läget och ett annat körläge aktiveras.

I Off Road-läget har förardisplayen en kompass mellan hastighets- och varvtalsmätaren.

OBS

Körläget är inte utformat för att användas på allmän väg.

Dynamic

• Dynamic-läget gör att bilen får ett sportigare beteende och snabbare respons vid gaspådrag.

Växlingarna blir snabbare och distinktare, och växellådan prioriterar växel med högre dragkraft.

Styrresponsen är snabbare och dämpningen är hårdare3 vilket gör att karossen följer vägbanan för att minska krängning vid kurvtagning.

Start/stopp-funktionen är avstängd.

Dynamic-läget finns även i utförandet Polestar Engineered*.

Individual

• Anpassa ett körläge efter egna önskemål.

Välj ett körläge att utgå ifrån och justera sedan inställningarna efter önskade köregenskaper. Dessa inställningar sparas i den aktiva förarprofilen och är tillgängliga varje gång bilen är upplåst med samma fjärrnyckel.

Individuellt körläge är bara tillgängligt om det först är aktiverat i centerdisplayen.

P5-1507-Individual drive mode settings view
Inställningsvy4 för individuellt körläge.
Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på My CarIndividuellt körläge och markera Individuellt körläge.

Vid Förval, välj ett körläge att utgå ifrån: Eco, Komfort, Dynamisk eller Polestar Engineered*.

Möjliga justeringar gäller inställningar för:

• Förardisplay
  • Rattmotstånd
  • Egenskaper för drivlinan
  • Bromskaraktär
  • Dämpningskontroll
  • ECO-klimat
  • Start/Stopp.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Gäller med automatisk växellåda.
  3. 2 Hill Descent Control
  4. 3 Gäller med Four-C.
  5. 4 Bilden är schematisk – detaljer kan variera beroende på bilmodell.