Välja och aktivera farthållarfunktioner

Farthållarfunktionerna måste först väljas i centerdisplayen innan de kan aktiveras med rattknapp. Detta gäller fartbegränsare (SL1), automatisk fartbegränsare (ASL2), farthållare (CC3), adaptiv farthållare (ACC4) och Pilot Assist.

Tryck på rattknapp P6-2037-XC40BEV-Steering wheel left buttons, left arrow eller P6-2037-XC40BEV-Steering wheel left buttons, right arrow för att bläddra fram symbolen i förardisplayen för önskad funktion.

• Fartbegränsare: P5-15w07-Speed Limit adapt symbol
  • Farthållare: P5-1507-Adaptive cruise control symbol
  • Adaptiv farthållare: P5-1946-Adaptive Cruise Control symbol small
  • Pilot Assist: P5-1946-Pilot Assist symbol small
Symbolen i förardisplayen är grå – funktionen är vald.
När funktion är vald – tryck på rattknapp P5-1507-Cruise Control, speed limiter, activates speed limiter and stores current speed symbol 5x3,5 för att aktivera.
Symbolen i förardisplayen lyser upp – funktionen startas och aktuell hastighet lagras som maxhastighet.
Om funktionen satts i beredskapsläge – tryck på rattknapp P5-1507-Cruise control, speed limiter, activates speed limiter from standby mode symbol 5x3,5 för att återaktivera.
Förardisplayens farthållarmarkeringar tänds – bilen följer därefter åter den senast lagrade hastigheten.

Växla mellan fartbegränsare och automatisk fartbegränsare

Automatisk fartbegränsare kan aktiveras och deaktiveras som ett tillägg till fartbegränsaren.
P5-S90-1646-Automativ Speed Limiter button symbol

Aktivera eller deaktivera funktionen med denna knapp i centerdisplayens funktionsvy.

• Tänd knapp – funktionen är aktiverad. Tryck på rattknapp P5-1507-Cruise Control, speed limiter, activates speed limiter and stores current speed symbol 5x3,5 för att starta automatisk fartbegränsare med aktuell hastighet.
  • Släckt knapp– funktionen är deaktiverad. Vanlig fartbegränsare aktiveras istället.

Förutsättningar

För att kunna starta någon av funktionerna måste vissa förutsättningar uppfyllas.

Fartbegränsare och automatisk fartbegränsare

• Först efter motorstart kan fartbegränsaren aktiveras.
  • Lägsta möjliga maxhastighet att lagra är 30 km/h (20 mph).

Farthållare

• För att kunna starta farthållaren från beredskapsläget måste aktuell hastighet vara 30 km/h (20 mph) eller högre.

Adaptiv farthållare

• Föraren måste ha säkerhetsbälte påtaget och förardörren ska vara stängd.
  • Det måste finnas ett framförvarande fordon (målfordon) inom rimligt avstånd eller aktuell hastighet måste vara lägst 15 km/h (9 mph).

Pilot Assist

• Föraren måste ha säkerhetsbälte påtaget och förardörren ska vara stängd.
  • Körfältets sidomarkeringar måste vara tydliga och detekteras av bilen.
  • Det måste finnas ett framförvarande fordon (målfordon) inom rimligt avstånd eller aktuell hastighet måste vara lägst 15 km/h (9 mph).
  • Hastigheten får inte överstiga 140 km/h (87 mph).
  • Föraren måste hålla händerna på ratten.
  1. 1 Speed Limiter
  2. 2 Automatic Speed Limiter
  3. 3 Cruise Control
  4. 4 Adaptive Cruise Control