Inställningar för bilmodem*

Bilen är utrustad med ett modem som kan användas för att ansluta bilen till internet. Det är även möjligt att dela ut internetanslutningen via Wi-Fi.
Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på KommunikationInternet via bilmodem och välj inställningar:
  • Internet via bilmodem – val för att använda bilmodemet som uppkoppling.
  • Dataanvändning – tryck på Återställ nollställer räkneverk för mottagen och skickad datamängd.
  • Nätverk
Välj operatör – automatiskt eller manuellt val av nätverksoperatör.
Dataroaming – är rutan ikryssad så kommer bilmodemet försöka koppla upp sig mot internet då bilen befinner sig utomlands utanför hemmanätverket. Observera att detta kan medföra höga kostnader. Kontrollera ditt roamingavtal gällande datatrafik i utlandet med nätverksoperatören i ditt hemland.
  • SIM-kortets PIN-kod
Byt PIN-kod – maximalt 4 siffror kan anges.
Inaktivera SIM-kortets PIN-kod – val om PIN-kod skall krävas för åtkomst till SIM-kort.
  • Skicka kod för förfrågan – används t.ex. för att ladda eller kontrollera saldo på kontantkort. Funktionen är operatörsberoende.

OBS

Observera att det SIM-kort som används för internetanslutning via P-SIM inte kan ha samma telefonnummer som det SIM-kort telefonen använder. Om detta bortses ifrån kommer inte samtal kunna kopplas fram korrekt till telefonen. Använd därför ett SIM-kort för internetanslutningen som har separat telefonnummer alternativt ett datakort som inte hanterar telefonsamtal och därför inte kan störa telefonens funktion.