Fjärrnyckel

Fjärrnyckeln låser och låser upp dörrar och baklucka. Fjärrnyckeln behöver finnas i bilen för att den ska kunna startas.

P5P6-20w17-Keys overview
Fjärrnyckel1, Care Key, respektive knapplös nyckel (Key Tag)*.

Fjärrnyckeln används inte fysiskt vid start eftersom bilen i standardutförande är utrustad med stöd för nyckelfri start (Passive Start). Det räcker då att nyckeln finns i den främre delen av kupén.

För bilar utrustade med nyckelfri låsning och upplåsning (Passive Entry)* kan nyckeln finnas var som helst i bilen för att den ska kunna startas. Då medföljer även en lite mindre, lättare och knapplös nyckel (Key Tag).

Fjärrnycklarna kan kopplas till olika förarprofiler för att spara personliga inställningar i bilen.

Varning

Fjärrnyckeln innehåller ett knappbatteri. Håll nya och använda batterier utom räckhåll för barn. Om batterier råkar sväljas kan de orsaka allvarliga skador.

Om skador upptäcks, t.ex. att batteriluckan inte går att stänga ordentligt, bör produkten inte användas. Håll defekta produkter utom räckhåll för barn.

Fjärrnyckelns knappar

16w17 - SPA - Remote Key with buttons
Fjärrnyckeln har fyra knappar – en på den vänstra sidan och tre på den högra.
  1. P5-1507 Remote key icon for lock/global close   Låsning – Med ett knapptryck låses dörrarna, bakluckan och tankluckan samtidigt som larmet* aktiveras.
  2. Ett längre tryck stänger alla fönster samt panoramataket* samtidigt.
  3. P5-1646-x90-Remote key icon for unlocking  Upplåsning – Med ett knapptryck låses dörrar och baklucka upp samtidigt som larmet deaktiveras.
  4. Ett längre tryck öppnar alla fönster samtidigt. Denna genomvädringsfunktion kan användas t.ex. för att snabbt vädra ur bilen vid varm väderlek.
  5. P5-1646-x90-Remote key icon for trunk opening/closing  Baklucka – Låser upp och avlarmar enbart bakluckan. På bilar med elmanövrerad baklucka* öppnas bakluckan automatiskt vid ett långt tryck. Stängning av bakluckan sker då också med ett långt tryck – varningssignaler ljuder.
  6. P5-1507 Remote key icon for panic alarm  Panikfunktion – Används för att i nödfall påkalla omgivningens uppmärksamhet. Om knappen hålls intryckt i minst 3 sekunder eller trycks in två gånger inom 3 sekunder, aktiveras blinkers och signalhorn. Funktionen kan stängas av med samma knapp efter att den varit aktiverad i minst 5 sekunder. I annat fall stängs den av automatiskt efter 3 minuter.

Varning

Om någon lämnas kvar i bilen se till att fönsterhissar och panoramatak* görs strömlösa genom att alltid ta med dig fjärrnyckeln när du lämnar bilen.

OBS

Var medveten om risken att låsa in fjärrnyckeln i bilen.

• En kvarlämnad fjärrnyckel eller knapplös nyckel kommer att deaktiveras då bilen låses och larmas med en annan giltig nyckel. Även funktionen "Blockerat låsläge" deaktiveras. Den kvarlämnade nyckeln aktiveras igen då bilen låses upp.
  • En kvarlämnad Care Key deaktiveras även i de fall då bilen låses med Volvo On Call, och återaktiveras när bilen låses upp med Volvo On Call, eller med annan giltig nyckel.

Knapplös nyckel (Key Tag)*

Den knapplösa nyckeln som medföljer funktionen nyckelfri låsning och upplåsning, fungerar på samma sätt som den vanliga fjärrnyckeln avseende nyckelfri start samt låsning och upplåsning. Nyckeln är vattentät till ett djup av ca 10 meter (30 fot) i upp till 60 minuter. Den har inget löstagbart nyckelblad och batteriet går inte att byta ut.

Care Key begränsad fjärrnyckel

En Care Key gör det möjligt för bilens ägare att sätta en begränsning av bilens hastighet. Begränsningen är tänkt att främja att bilen framförs på ett säkert sätt, t.ex. vid utlåning.

Störningar

Fjärrnyckelns funktioner för nyckelfri start samt nyckelfri låsning och upplåsning* kan störas av elektromagnetiska fält och avskärmning.

OBS

Undvik att förvara fjärrnyckeln nära metallföremål eller elektroniska apparater t.ex. mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer eller laddare – helst inte närmre än 10-15 cm (4-6 tum).

Om störningar ändå skulle uppstå – använd fjärrnyckelns löstagbara nyckelblad för att låsa upp och placera därefter nyckeln i backup-läsaren i mugghållaren för att avlarma bilen samt för att kunna starta bilen.

OBS

När fjärrnyckeln placeras i mugghållaren, se till att inga andra bilnycklar, metallföremål eller elektroniska apparater (t.ex. mobiltelefoner, surfplattor, bärbara datorer eller laddare) finns i mugghållaren. Flera bilnycklar nära varandra i mugghållaren kan störa varandra.
  1. 1 Bilden är schematisk – detaljer kan variera beroende på bilmodell.
  2. * Tillval/tillbehör.