Användarprofiler

Många av inställningarna som görs i bilen kan sparas i en personlig användarprofil.

Vid första användning eller efter en fabriksåterställning är profilen Ägare förinstallerad och aktiv i bilen.

Ägare-profilen har administrativa rättigheter och är inte möjlig att radera.

Dra ner notifikationsvyn för att nå användarprofiler.

I statusfältet visas en iCup-2037-Driver profile symbol-symbol tillsammans med den aktiva profilens initialer. När systemet är utloggat visas ingen symbol/initialer i statusfältet.

Automatisk profilval

Det är möjligt att koppla sin nyckel till en profil. På så vis väljs automatiskt profilen med alla dess inställningar varje gång bilen används med den specifika nyckeln.

Den senast använda profilen aktiveras om en nyckel inte är kopplad till en specifik profil.

Allmänt om inställningar

Ändringar av bilens inställningar sparas på olika sätt beroende på vilken kategori inställningarna tillhör. Inställningarna kan vara personliga, globala eller anpassade för en körcykel. Tryck på iCup-2037-Settings symbol och därefter på Profiler för att nå inställningarna för en vald profil.

Personliga inställningar

Personliga inställningar sparas till en aktiv profil.

Det finns två sorters personliga inställningar:
  • Funktionsinställningar – inställningar som gäller förarstöd, förarsidans klimat, förarsätet, de yttre backspeglarna samt interiör och exteriör belysning. Dessa inställningar behåller sina värden när en profil läggs till eller vid utloggning från en aktiv profil.
  • Ljud- och mediainställningar – inställningar som gäller navigation, ljud- och mediasystem, appar och kopplade konton. Dessa inställningar går tillbaka till standardinställningar när en profil läggs till eller vid utloggning från en aktiv profil.

Globala inställningar

De globala inställningarna ändras inte vid byte av profil. De förblir desamma oavsett vilken profil som är aktiv. Exempel på globala inställningar är passagerarsidans klimat, minnesfunktionen för passagerarsätet och vissa systeminställningar.

Standardinställningar för körcykel

Ett antal inställningar återgår till standardinställning1 efter en körcykel.

Det är möjligt att justera dessa inställningarnas värden under körning. Vid nästa körcykel kommer inställningarna återgå till sitt standardvärde.

1. 1 Standardinställningar kan variera beroende på marknad