Intelligent Speed Assist (ISA)

Intelligent Speed Assist hjälper föraren att inte överskrida hastighetsgränsen genom varningar av olika slag samt möjligheten att begränsa fordonets framdrivning.

Funktionen är inte tillgänglig för bilar med dieselmotor.

Lär känna Intelligent Speed Assist

När fordonets hastighet överskrider hastighetsbegränsningen från vägskyltsinformation kommer ISA att varna föraren genom varningsljud samt att ikonen som visar hastighetsbegränsningen blinkar. Föraren kan genom vänster rattknapp aktivera och deaktivera ljudvarningen. Ljudvarningen påbörjas ett par sekunder efter att ikonen för hastighetsbegränsningen börjat blinka och beror på hur mycket för fort man kör. Ljudvarningens längd och återuppspelning beror på förarens körbeteende och kan avbrytas vid intention att sakta ner.

VCC-23w46-ISAl symbol small

Adaptiv pedalrespons

Intelligent Speed Assists ljudvarning kan ersättas av adaptiv pedalrespons som stödjer föraren att följa hastighetsbegränsningen genom att begränsa fordonets framdrivning. Ett hårdare tryck på gaspedalen deaktiverar funktionen tillfälligt.

Funktionen aktiveras i centerdisplayen
Tryck på iCup-2037-Settings symbol
Välj Förarstöd > Intelligent hastighetsstöd
Aktivera Adaptiv Pedalrespons

OBS

Vid användning av Pilot Assist eller Adaptive Cruise Control kan ljudvarning inte ersättas av adaptiv pedalrespons.

OBS

Din bil är designad för att uppfylla kraven i EU:s förordning om intelligent hastighetsstöd. Syftet med förordningen är att göra körningen säkrare genom funktioner som uppmuntrar till att hålla sig under den lagliga hastighetsgränsen.