Navigationssystem* i centerdisplay

Navigationssystemet presenteras och manövreras på flera sätt, t.ex. via centerdisplayen.
P5/P6-1746-Overview centerdisplay

Alla inställningar för navigationssystemet utförs via centerdisplayen. Här ställer föraren in hur kartan ska visas eller anger ett resmål.

Om kartbilden inte visas i centerdisplayen – tryck på översta delvyn (för navigationssystemet).

Var är jag?

Vilken geografisk position har bilen just nu?
  • Tryck på kartans bilsymbol (blå triangel) – information visas direkt på kartan.

Hitta bilsymbolen på kartan

P5-1717-Navi Crosshair symbol

Efter att ha zoomat ut och in samt flyttat på kartan, kan det ibland vara svårt att hitta tillbaka till bilens position. Med ett tryck på hårkorset återställs kartan så att den följer bilsymbolen.

Norr eller körriktning uppåt på kartan

P5-1717-Navi CompassP5-1717-Navi Compass car direction

Det finns två sätt att visa bilens rörelse relaterat till kartan. Tryck på symbolerna för att skifta mellan att ha norr eller körriktning uppåt på kartan.

När kartan visas med norr uppåt rör sig bilsymbolen i aktuellt väderstreck på kartan. Rör sig bilsymbolen åt vänster på kartan, kör bilen åt väster.

När bilsymbolen pekar uppåt roterar kartan under bilsymbolen beroende på hur bilen svänger. Kompassymbolen visar åt vilket håll norr (N) är på kartan och i kompassens centrum visas åt vilket håll bilens front pekar:

Tecken i kompassKompassriktning
NNorr
NENordost
EÖster
SESydost
SSöder
SWSydväst
WVäster
NWNordväst

2D- eller 3D-visning

P5-1717-Navi 2DP5-1717-Navi 3D

Tryck på symbolerna för att skifta mellan 2D- och 3D-visning.

Vid 3D-visning visas bilens färdriktning alltid uppåt. Kartan roterar under bilsymbolen beroende på hur bilen svänger. Kompassen visar åt vilket håll norr (N) är på kartan och i kompassens centrum visas åt vilket håll bilens front pekar. Kartskalan visas inte i 3D-läge.

Vid 2D-visning visas kartan med norr uppåt, och bilsymbolen rör sig i aktuellt väderstreck på kartan.

Zooma in

Gör kartan större genom att trycka snabbt två gånger med ett finger på centerdisplayen eller placera två fingrar ihop på centerdisplayen och dra isär dem.

Zooma ut

Gör kartan mindre genom att trycka en gång med två fingrar på centerdisplayen eller dra ihop två fingrar på centerdisplayen.

Scrolla

Placera ett finger på kartan, svep åt önskad riktning och släpp. Scrollfunktionen är enbart möjlig när kartan är maximerad, inte minimerad.

Skifta rubrikvisning

Maximera kartan och tryck på kartrubriken överst i centerdisplayen. Välj mellan följande visningar som rubrik på kartan:

1. Resmål (Destination), ankomsttid (ETA) eller kvarvarande restid (RTA) och avstånd till resmålet (Distance). För att välja ETA eller RTA, se avsnittet "Inställningar för resväg och vägledning".
  2. Aktuell position som adress (Address) eller som koordinater (Coordinates). Vid visning av koordinater visas även altitud (Altitude). För att välja mellan adress och koordinater, se avsnitt "Inställningar för karta".