Uppdatera kartor via dator och USB

Det går att ladda ner nya kartor från en internetansluten dator till ett USB-minne och sedan överföra kartorna från USB-minnet till bilens navigationssystem*.

Förberedelser

P5-1507-Nav-MapCare Princip USB
Uppdatering via dator och USB-minne

USB-minne

Följande krävs för att ett USB-minne ska kunna hantera en uppdatering:

ParameterKrav
USB-standard (1.0/2.0/3.0):Minst 2.0
Filsystem (Ext2/NTFS/FAT32):FAT32
Kapacitet (8/16/32/64 GB):Kartfilernas storlek är marknadsrelaterad – se filstorlek under "Detaljerad information" för respektive marknad på Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) .

Notera aktuell kartversion

P5-1617-Icon-App screen-OTA
Tryck på Download Center i appvyn.
Tryck på Kartor
Tillgängliga kartregioner visas.
P5-1717-Navi Down arrow
Tryck på pilen för att expandera vald region.
Detaljerad kartinformation visas.
Notera kartinformationen under kartbilden.

Nedladdning av kartdata från internet till USB-minne

Ha USB-minne och noterad kartinformation tillhands.
Gå till Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) på en dator med internetanslutning.
Välj kartor, bilmodell och årsmodell.
Tryck på regionen som ska uppdateras.
En kartbild med information om senaste kartdata för regionen visas.
Verifiera att kartversionen är nyare än den i bilen.
Anslut ett USB-minne till datorn och ladda ner uppdateringen till USB-minnet.

Nedladdningen tar olika lång tid beroende på kartdatans storlek och uppkopplingens bandbredd. Det är möjligt att verifiera att nedladdningen till USB-minnet har gått korrekt till innan kartan installeras i bilen genom att välja att kontrollera nedladdning i nedladdningsprogrammet.

Det är inte lämpligt att vid nedladdning använda mobiluppkoppling via mobila enheter, eller i lägen där abonnemanget som används kan ha en månadsbegränsning på mängden data.

Överföring av kartdata från USB till bilen

Överföringen från USB-minnet till bilen tar olika lång tid beroende på kartdatans storlek. Uppdateringen kan göras under färd. Vid uppdatering av en kartregion kan navigationssystemet användas, men vid uppdatering av en hel kartmarknad, t.ex. EU, kan inte navigationssystemet användas under uppdateringen. Om inläsningen inte är klar när bilen stängs av fortsätter uppdateringen vid nästa körtillfälle. Det krävs inte att uppdateringen görs under färd, men tändningen måste vara på. Om bilen inte körs under uppdateringen rekommenderas batteristöd.

Uppdatera

Aktivera navigationssystemet.
Anslut USB-minnet till bilens USB-uttag. Om det finns två USB-ingångar får inte den andra användas samtidigt.
Navigationssystemet detekterar automatiskt att en uppdatering finns tillgänglig varefter bildskärmen under uppdatering av hela kartdatabasen visar hur mycket av processen som är klar, räknat i %.

Vid uppdatering av enskild kartregion startar uppdatering direkt.

För att starta uppdatering av hela kartdatabasen måste användaren trycka på Bekräfta – eller på Avbryt för att avbryta installationen.

Tryck på Bekräfta – Uppdatering av hela kartdatabasen börjar, och information om hur processen fortskrider visas på centerdisplayen.
Centerdisplayen visar när överföringen är klar – dra då ut USB-minnet.
Starta om infotainmentsystemet.
Verifiera att rätt kartdata har överförts till bilen genom att upprepa momenten beskrivna under tidigare rubrik "Notera aktuell kartversion".

OBS

För att installationen ska starta måste följande kriterier uppfyllas:

• Valt område finns med på systemets karta. Det går t.ex. endast att ladda ner området Skandinavien om systemet redan har en Europakarta. Laddas en helt ny karta ner, skrivs den tidigare kartan över.
  • Versionen för valt område är högre än den som finns i bilen.
  • Valt område är kompatibelt med bilens mjukvara. Om uppdateringen inte är kompatibel, behöver ny mjukvara laddas ner.
  • Valt område är kompatibelt med existerande karta. Om området inte är kompatibelt, behöver kartan bytas.

Avbrott

Vid avbrott under uppdatering visas alltid ett förklarande textmeddelande på centerdisplayen.

Vad händer om ...Svar
infotainmentsystemet stängs av under pågående uppdatering?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när systemet aktiveras igen, t.ex. vid motorstart.
USB-minnet dras ut innan uppdateringen är klar?Processen pausar och fortsätter automatiskt där den avbröts, när USB-minnet återansluts till bilen.

För ytterligare information – se Volvo Cars supportsida (support.volvocars.com) eller kontakta en Volvoåterförsäljare.