Byta torkarblad vindruta

Torkarbladen sveper bort vatten från vind- och bakrutan. Tillsammans med spolarvätska rengör de rutorna och säkerställer sikten vid körning. Vindrute- och bakrutetorkarbladen kan bytas.

Byta vindrutetorkarblad

P5-1717-XC60+XC60 Hybrid-Change wiperblades windscreen
Fäll upp torkararmen när den är i serviceläge. Serviceläge aktiveras/deaktiveras via funktionsvyn i centerdisplayen när bilen är stillastående och vindrutetorkarna inte är påslagna.
P5-Icon red circle 1 Ställ torkarbladet i demonteringsläge genom att vinkla ut det från armen tills ett klickljud hörs.
P5-Icon red circle 2 Tryck och håll in spärrknappen som sitter på torkarbladsinfästningen och dra samtidigt bladet rakt ut P5-Icon red circle 3 parallellt med torkararmen.
Skjut in det nya torkarbladet tills spärrknappen hakar fast.
Vinkla in bladet mot armen tills ett klickljud hörs. Bladet är då inte längre i demonteringsläget och är åter rörligt.
Kontrollera att torkarbladet sitter fast ordentligt.
Fäll tillbaka torkararmen mot vindrutan.

Torkarbladen har olika längd

P5-1507-Wiper blades diffrent length

OBS

Vid byte av torkarblad, var uppmärksam på att de har olika längd. Bladet på förarsidan är längre än det på passagerarsidan.