Inställningar för nivåkontroll*

Reglera nivån för att underlätta vid lastning, eller vid i- och urstigning.

Stäng av nivåkontroll när bilen ska hissas upp med domkraft för att undvika problem med den automatiska regleringen.

Justera lastningsläge

P5-1717-XC60-levelling switches in trunk

Använd knapparna i lastutrymmet för att reglera bakpartiets höjd och underlätta vid i- och urlastning eller när en släpvagn ska kopplas till eller från.

Inställningar i centerdisplayen

Instegshjälp

Bilen kan sänkas ned för att underlätta vid i- och urstigning.

Aktivera instegshjälpen via centerdisplayen:

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på My CarSpeglar och bekvämlighet.
Välj Dämpningskontroll för enkel i- och urstigning.
När bilen är parkerad och avstängd sänks bilen ned. (Nivåregleringen stannar om någon dörr öppnas och en viss fördröjning kan sedan uppstå innan nivåregleringen återupptas efter att dörren stängts.) När bilen startas och börjar rulla, höjer sig bilen till den höjd som gäller för valt körläge.

Inaktivering av nivåkontroll

I vissa fall måste funktionen stängas av, t.ex. innan bilen hissas upp med domkraft*. Nivåskillnaden som skapas vid lyft med domkraft medför annars att luftfjädringen börjar justera höjden, vilket skapar en oönskad påverkan.

Stäng av funktionen via centerdisplayen:

Tryck på Inställningar i toppvyn.
Tryck på My CarParkeringsbroms och fjädring.
Välj Inaktivering av nivåkontroll.