Trafikskyltsinformation med hastighetsvarning och inställningar*

Delfunktionen Hastighetsvarning för trafikskyltsinformation (RSI1) är valbar – föraren kan välja att ha delfunktionen aktiverad eller deaktiverad.

Hastighetsvarning varnar föraren när gällande hastighetsbegränsning eller om en förvald "hastighetsgräns" överträds – varningen upprepas en gång efter ca 1 minut inom ett och samma hastighetsbegränsade område, om föraren inte sänker hastigheten.

En ny varning för hastighetsöverträdelse, inklusive en påminnelse, kan fås först efter att bilen når ett nytt/annat hastighetsbegränsat område.

P5-1519-Trafikskyltsinfo Symbol 90kmh

Hastighetsvarning ges i form av att förardisplayens symbol2 med gällande högsta tillåtna hastighet temporärt blinkar då den hastigheten överskrids.

P5-1519-Trafikskyltsinfo Symbol fartkamera

Hastighetsvarning utfärdas alltid om hastighetsbegränsning överskrids i samband med fartkamerainformation.

Inställningar

Justera gräns för hastighetsvarning

Föraren kan välja att få varning vid en högre hastighet än den skyltade hastigheten.

Välj gräns för hastighetsvarning så här:
Välj InställningarMy CarIntelliSafeRoad Sign Information i centerdisplayens toppvy.
Markera Hastighetsvarning.
Funktionen aktiveras och en väljare för hastighetsgräns visas.
Justera gränsen för hastighetsvarning via tryck på bildskärmens upp-/nedpilar.
P5-1519-Trafikskyltsinfo Symbol fartkamera

Observera att funktionen inte tar hänsyn till vald gränsjustering då förardisplayen visar symbolen för fartkamera.

Ljudvarning aktiverad/deaktiverad

Det är även möjligt att få en ljudvarning i samband med hastighetsvarning.

Ändra inställning för varningsljud så här:
Välj InställningarMy CarIntelliSafeRoad Sign Information i centerdisplayens toppvy.
Markera/avmarkera Ljudvarning för trafikskyltar för att aktivera/stänga av ljudvarning.

Med funktionen Ljudvarning för trafikskyltar aktiverad, varnas föraren också vid körning mot enkelriktad trafik/förbjuden infart.

Fartkameravarning aktiverad/deaktiverad

P5-1519-Trafikskyltsinfo Symbol fartkamera

Om bilen är utrustad med Sensus Navigation* och kartdata innehåller information om fartkameror, kan föraren välja att få en ljudvarning i samband med fartkamera.

Ändra inställning för varningsljud så här:
Välj InställningarMy CarIntelliSafeRoad Sign Information i centerdisplayens toppvy.
Markera/avmarkera Ljudvarning för fartkamera för att aktivera/stänga av ljudvarning för fartkamera.
  1. * Tillval/tillbehör.
  2. 1 Road Sign Information
  3. 2 Trafikskyltar är marknadsanpassade – här visas endast ett exempel.