Skicka bilinformation till verkstad1

Det går att skicka bilinformation från bilen när som helst, t.ex. om du bokar ett verkstadsbesök och vill hjälpa din verkstad med bättre underlag för att planera besöket. Att skicka bilinformation är inte detsamma som att boka tid för service.
Öppna appen Bilstatus från appvyn i centerdisplayen.
Tryck på Förfrågningar.
Tryck på Skicka bildata.

Ett meddelande om att bilinformation skickas visas överst i centerdisplayen. Du kan avbryta dataöverföringen genom att trycka på krysset i aktivitetsindikatorn.

Informationen skickas via bilens internetuppkoppling2.

Bilinformationen kan nås av valfri återförsäljare om de får bilens identifikationsnummer (VIN3).

Bilinformationens innehåll

Den data som skickas är den senast sparade (förra gången bilen var igång) och består av information inom följande områden:

• servicebehov
  • tid sedan senaste service
  • funktionsstatus
  • vätskenivåer
  • mätarställning
  • bilens identifikationsnummer (VIN3)
  • bilens mjukvaruversion
  • bilens diagnosinformation.
  1. 1 Gäller vissa marknader.
  2. 2 Vid användning av internet överförs data (datatrafik), vilket kan medföra en kostnad.
  3. 3 Vehicle Identification number.