Automatisk broms vid stillastående

Automatisk broms vid stillastående (Auto Hold) innebär att föraren kan släppa bromspedalen med bibehållen bromsverkan när bilen har stannat vid ett trafikljus eller en vägkorsning.

Funktion

När bilen har stannat aktiveras bromsarna automatiskt. Funktionen kan använda antingen färdbroms eller parkeringsbroms för att hålla bilen stilla och fungerar på alla lutningar. När gaspedalen trycks ned igen lossar bromsarna.

Vid inbromsning till stillastående i en upp- eller nedförsbacke – trampa ned bromspedalen lite hårdare innan den släpps för att säkerställa att bilen inte rullar alls.

Om föraren stänger av motorn när bilen står stilla ansätts parkeringsbromsen.

Automatisk avstängning

Funktionen stängs av automatiskt:
  • när förardörren är öppen och föraren är obältad.
  • i växelläge N.

Strömställare för automatisk broms

P5-1507-Auto hold brake button
En indikering i knappen lyser när funktionen är aktiverad.

Aktivera eller stäng av Auto Hold med strömställaren i tunnelkonsolen. Funktionen förblir avstängd tills den återaktiveras.

P5-1507 Symbol Auto hold

Är funktionen aktiv och håller bilen med färdbromsen (A-symbolen är tänd) så måste bromspedalen trampas ned samtidigt som knappen trycks ned för att stänga av.

När funktionen är avstängd kommer backstarthjälpen (HSA) att vara fortsatt aktiv och förhindrar att bilen rullar bakåt vid start i uppförsbacke.

Symboler i förardisplayen

SymbolInnebörd
P5-1507 Symbol Auto hold
Symbolen är tänd när funktionen använder färdbromsen för att hålla bilen stilla.
P5-1507 Symbol Park brake
Symbolen är tänd när funktionen använder parkeringsbromsen för att hålla bilen stilla.