Starta/stänga av förkonditionering

Förkonditionering värmer eller kyler kupén innan körning. Funktionen kan direktstartas från centerdisplayen eller en mobiltelefon.

Starta/stänga av från centerdisplay

P5-1646-S90H/V90H/XC90H–Climate–Button preconditioning
Förkonditioneringsknappen i fliken Parkeringsklimat i klimatvyn.
Öppna klimatvyn i centerdisplayen.
Välj fliken Parkeringsklimat.
P5-1646-S90H/V90H/XC90H–Climate–Checkboxes seat/steering wheel heat preconditioning
Rutor för eluppvärmning av säten och ratt i fliken Parkeringsklimat i klimatvyn.
Välj om eluppvärmning av säten och ratt ska aktiveras vid förkonditioneringen genom att bocka i/ur rutorna.
Tryck på Förkonditionering.
Förkonditioneringen startas/stängs av och knappen lyses upp/släcks.

OBS

Förkonditionering är enbart tillgänglig när bilen är ansluten till ett eluttag1. En laddstolpe som inte alltid är aktiv, t.ex. på grund av en timer, kan orsaka funktionsbortfall för förkonditioneringen.

Om bilen inte är ansluten till ett eluttag är det ändå möjligt att vid varmt klimat få en kort nedkylning av kupén genom att direktstarta förkonditioneringen.

OBS

Bilens dörrar och fönster bör vara stängda under förkonditioneringen av kupén.

Varning

Använd inte förkonditionering2:

• Inomhus i oventilerade utrymmen. Avgaser avges om värmaren startar.
  • På platser med brännbart eller lättantändligt material i närheten. Bränsle, gaser, högt gräs, trämjöl o.s.v. kan antändas.
  • När det finns risk för att värmarens avgasrör är blockerat. T.ex. hög snö i främre högra hjulhuset kan förhindra värmarens ventilation.

Tänk på att förkonditioneringen kan startas av en timer som ställts in långt i förväg.

Starta från app*

Start av förkonditioneringen, samt information om valda inställningar, kan skötas från en enhet som har Volvo On Call* app. Förkonditioneringen värmer eller kyler kupén (med bilens luftkonditionering) till komforttemperatur.

Kupén kan också förkonditioneras med funktionen fjärrstart av motor (Engine Remote Start – ERS)3 via Volvo On Call* app.

1. 1 Gäller elektrisk värmare.
  2. 2 Gäller bränsledriven värmare.
  3. * Tillval/tillbehör.
  4. 3 Vissa bilmodeller och marknader.